*Nettavisen* Sport.

«Gabba» har to tilbud

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- Jeg har ikke signert noe, sier Gabriel Rasch.

Gabriel Rasch har syklet for Crédit Agricole, Cervélo Test Team, Garmin - Cervélo og nå FDJ-BigMat siden han tok steget opp til profflivet i 2008.

Nå er 36-åringen på vei mot en ny runde med kontraktsforhandlinger.

Nordmannens kontrakt med FDJ-Mat går ut etter denne sesongen. Ifølge tv2.no har Rasch tilbud fra et nytt sveitsisk sykkellag.

- Jeg har snakket med dem, men ikke signert noe. Jeg synes imidlertid det høres spennende ut, sier 36-åringen til tv2.no.

Forlengelse med FDJ?
Veteranen har slitt med en kneskade store deler av denne sesongen og det var derfor ingen selvfølgelig at han skulle få noe tilbud - spesielt med tanke på alderen.

Og det er ikke bare det nye sveitsiske laget, som trolig vil starte på det nest øverste nivået (prokontinental), som skal være interessert i «Gabba».

- Jeg snakker også med FDJ om dagen, så vi får se hva det ender med, sier Rasch, som nylig ble vraket til OL etter at Thor Hushovd meldte forfall.

- Fryktet du at dette ville bli din siste sesong som sykkelproff?

- Da kneproblemene var på sitt verste i vår, og jeg ikke kunne sykle, så var det klart at jeg tenkte på det, svarer han.

- Samtidig har jeg hele tiden visst at jeg har mer inne. I Polen rundt (som ble avsluttet mandag) viste jeg en helt annen form enn tidligere i sesongen. Det var synd Steffen Kjærgaard ikke fikk med seg det. Men heldigvis så FDJ det. De skjønner at resultatene har uteblitt denne sesongen på grunn av skadeproblemene tidligere i vår, legger 36-åringen fra Hole til.

Følger Contador
Nordmannens neste ritt blir Eneco Tour i august måned. Like etterpå venter trolig Vuelta a España, som starter 18. august. Det betyr at han velger samme oppkjøring som Alberto Contador (snart Saxo Bank-Tinkoff-Bank).

- Det ser ut til at ledelsen i FDJ har bestemt seg for at jeg skal sykle i Spania. Det blir hardt, men i og med at jeg nærmer meg godformen, så skal jeg nok komme meg gjennom det.

Gabriel Rasch kan ikke signere med et eventuelt nytt lag før 1. august, i hvert fall offisielt. Men med hans nåværende arbeidsgiver, FDJ-Mat, står han fritt til å forlenge kontrakten når som helst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.