RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gabba» Tour of Britain-klar

Foto: Atle Smenes (procycling.no)
Gabriel Rasch stiller sammen med Thor Hushovd i Tour of Britain.

Etter en periode med usikkerhet rundt løpsopplegget til Gabriel Rasch fram mot VM, er det nå klart at Holeværingen får sykle Tour of Britain – sammen med Thor Hushovd.

Det sikrer Rasch viktig løpstrening fram mot verdensmesterskapet i København.

- Jeg fikk den endelige beskjeden for et par dager siden. David Millar skal bli pappa og dama hans har termin under rittet. Derfor har jeg egentlig følt meg sikker på at jeg skulle få kjøre, forteller han til procycling.no.

Alternativet for Rasch var noen ritt i Belgia som gjennomføres med runder på 10-12 kilometer. Den totale distansen pleier å være rundt 16 mil.

I god form
Formen til Garmin-rytteren er det ingenting i veien med. Treningen har gått bra i det siste, og han er ikke merket av veltene i Danmark rundt og Eneco Tour.

- Jeg føler meg bra. Har kommet meg bra etter veltene. Jeg har trent bra i hele sommer og jeg følte virkelig at jeg var på gang før alle fallene.

Etter velten i Eneco-tour fikk Rasch en skikkelig «Skipper’n-arm». Hevelsene var enorme, og klassikerspesialisten kan fortelle at armen ikke er bitt helt normal igjen.

Sterkt lag til England
Garmin kommer til å stille med et sterkt lag på De britiske øyer. Foruten Rasch og Hushovd, stiller Daniel Lloyd, Julien Dean, Martijn Maaskant og Roger Hammond.

Det finnes også en mulighet for at Tyler Farrar kommer til start. Amerikaneren må da få dispensasjon var arrangøren av Spania rundt, samt UCI.

Årsaken er at han har brutt årets utgave av Spania rundt. Reglene tilsier at en rytter egentlig ikke kan stille i et annet ritt, så lenge et ritt han allerede har deltatt i ikke er avsluttet.

Mark Cavendish har fått dispensasjon til å delta på hjemmebane.

PS: Tour of Britain starter søndag med en prolog. I tillegg er det sju etapper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere