RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gabbas belønning

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Etter strålende kjøring i Qatar, rydder Garmin-Cervélo plass til Gabriel Rasch.

34-åringen har fått innpass foran det meget attraktive Het Nieuwsblad, førstkommende lørdag.

Rittet er den første belgiske brosteinsklassikeren for sesongen, og har både start og målgang i Gent.

Gabriel Rasch var opprinnelig satt opp til å kjøre Kuurne-Brussels-Kuurne dagen etter, men etter en knallsterk 7. plass under Tour of Qatar, har lagledelsen ryddet plass til den sterke nordmannen.

- Det er et av de største løpene, og definitivt et jeg ønsket å kjøre. Jeg satt det opp på ønskelisten min i forkant av sesongen, forteller Rasch til procycling.no.

Knallsterkt mannskap
Garmin stiller med Rasch og Thor Hushovd, David Millar, Andreas Klier, Roger Hammond, Martijn Maaskant, Johan Van Summeren og Daniel Lloyd i Gent. Det betyr omtrent toppet mannskap, og kun marginale endringer i forhold til laget som med stor sikkerhet starter Flandern rundt og Paris-Roubaix i starten av april (Heinrich Haussler og Tyler Farrar skal nok begge inn).

Les også: Gabriels sterke søknad

«Gabba» ligger godt an, men har fortsatt en solid jobb å gjøre for å klamre til seg én av åtte plasser til de rittene.

- Dette er en tillitserklæring til meg, men jeg må fortsatt kjøre godt både lørdag og søndag, forteller han.

«Slipper» Sanremo
I henhold til sesongplanen vil han kjøre et litt annet opplegg enn klassikerlaget i mars måned. Hole-gutten står foreløpig utenfor laget som skal til Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, men Nieuwsblad-uttaket viser hvor raskt ting kan endre seg i sykkelverdenen.

- Jeg skal kjøre Paris-Nice og har en tidagers treningsperiode i etterkant av det rittet. Jeg tror det passer meg bra. Det kan selvsagt skje endringer, men etter planen er jeg ikke tilbake i konkurranse før under Dwars Door Vlaanderen (23. mars).

Heinrich Haussler benytter samme oppkjøring fram mot Milano-Sanremo, men velger å droppe både Het Nieuwsblad og Kuurne for i stedet å trene.

Garmin-Cervélo lar Hushovd, Hammond, Millar og Klier hvile under Kuurne-Brussels-Kuurne, mens Rasch altså blir å finne til start begge steder.

PS! I fjor var det Juan Antonio Flecha (Team Sky) som stakk av med seieren i sesongens første brosteinsklassiker. Thor Hushovd vant for øvrig rittet i 2009.

procycling.no vil gi deg en fyldig dekning av rittene i helgen. Heng med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere