34-åringen har fått innpass foran det meget attraktive Het Nieuwsblad, førstkommende lørdag.

Rittet er den første belgiske brosteinsklassikeren for sesongen, og har både start og målgang i Gent.

Gabriel Rasch var opprinnelig satt opp til å kjøre Kuurne-Brussels-Kuurne dagen etter, men etter en knallsterk 7. plass under Tour of Qatar, har lagledelsen ryddet plass til den sterke nordmannen.

- Det er et av de største løpene, og definitivt et jeg ønsket å kjøre. Jeg satt det opp på ønskelisten min i forkant av sesongen, forteller Rasch til procycling.no.

Knallsterkt mannskap
Garmin stiller med Rasch og Thor Hushovd, David Millar, Andreas Klier, Roger Hammond, Martijn Maaskant, Johan Van Summeren og Daniel Lloyd i Gent. Det betyr omtrent toppet mannskap, og kun marginale endringer i forhold til laget som med stor sikkerhet starter Flandern rundt og Paris-Roubaix i starten av april (Heinrich Haussler og Tyler Farrar skal nok begge inn).

Les også: Gabriels sterke søknad

«Gabba» ligger godt an, men har fortsatt en solid jobb å gjøre for å klamre til seg én av åtte plasser til de rittene.

- Dette er en tillitserklæring til meg, men jeg må fortsatt kjøre godt både lørdag og søndag, forteller han.

«Slipper» Sanremo
I henhold til sesongplanen vil han kjøre et litt annet opplegg enn klassikerlaget i mars måned. Hole-gutten står foreløpig utenfor laget som skal til Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo, men Nieuwsblad-uttaket viser hvor raskt ting kan endre seg i sykkelverdenen.

- Jeg skal kjøre Paris-Nice og har en tidagers treningsperiode i etterkant av det rittet. Jeg tror det passer meg bra. Det kan selvsagt skje endringer, men etter planen er jeg ikke tilbake i konkurranse før under Dwars Door Vlaanderen (23. mars).

Heinrich Haussler benytter samme oppkjøring fram mot Milano-Sanremo, men velger å droppe både Het Nieuwsblad og Kuurne for i stedet å trene.

Garmin-Cervélo lar Hushovd, Hammond, Millar og Klier hvile under Kuurne-Brussels-Kuurne, mens Rasch altså blir å finne til start begge steder.

PS! I fjor var det Juan Antonio Flecha (Team Sky) som stakk av med seieren i sesongens første brosteinsklassiker. Thor Hushovd vant for øvrig rittet i 2009.

procycling.no vil gi deg en fyldig dekning av rittene i helgen. Heng med!