*Nettavisen* Sport.

Gabbas verste intervju

Foto: EPA/Scanpix

14 år gamle Gabriel Rasch trente lagtempo med følgebil. Det gikk ikke så bra.

19.03.10 13:02

Syklister opplever mer enn de fleste andre gjennom lange, innholdsrike sesonger.

De reiser mye, konkurrerer ofte og gjør det gjerne med livet, eller i hvert fall helsa, som innsats.

Vi lader opp til sykkel-VM i Mendrisio med å la noen av Norges mest profilerte syklister fortelle noen av de verste sykkelhistoriene sine.

Tredjemann ut er Gabriel Rasch fra Cervélo TestTeam:

Les også: Nordhaugs verste intervju
Les også: Kristoffs verste intervju

VERSTE SYKKELTUR? - Den ene var vel Flandern Rundt i fjor. Det var sol, det regnet, det snødde og det haglet. Alt i løpet av en dag. Men det var tross alt Flandern Rundt, så det var kanskje ikke den verste. Det var ikke så spennende på den første treningssamlingen med Cervélo, heller. Vi syklet til det samme stedet hver dag i 14 dager. Da gikk man fort lei av Algarve-kysten og Portugal.

VERSTE FLYTUR? - Vi skulle kjøre «La Fleche du Sud» og var i ferd med å gå inn for landing i Luxembourg. Trodde vi. Det var akkurat som piloten gikk ned for landing, men så fløy vi 100 meter over bakken i 25 minutter. Det ristet noe j**lig! Det var i hvert fall 3-4 stykker som spydde. Frederik Wilmann (Team Joker Bianchi, vår anm.) er ikke så veldig glad i å fly. Han var helt klissvåt av svette etterpå. Vel nede på bakken sto pilotene bare og lo.

VERSTE SANG? - Coldplay. Alt som har med Coldplay å gjøre. Og REM. Jeg blir bare irritert av det. Det fenger ikke.

VERSTE JULEGAVE? - En treningsmanual jeg fikk av onkelen min da jeg var 19-20 år. Det var en stang man klemmer sammen, og den var attpåtil brukt. Jeg husker gaven søstera mi fikk også. Hun har skikkelig krøller fra før av, men fikk likevel en krølltang.

VERSTE FERIE? - Jeg har vel egentlig ikke vært så mye på ferie. Har ingen dårlige minner fra ferieturer, i hvert fall.

VERSTE VELT? - Det var nok rundt Steinsfjorden da jeg var 14 år gammel. Sammen med Ole Petter Hungerholdt og Roy Sønsterud drev vi på og kjørte lagtempo. Jeg kjørte på en sprekk i asfalten og stupte over styret på sykkelen. Jeg landet i asfalten med munnen først. Det endte med at måtte sy åtte sting i leppa og seks rett under nesa.

BONUSSPØRSMÅL:- Stakk Ole Petter og Roy av, eller hjalp de deg?

BONUSSVAR: - Nei, det var skikkelig opplegg. Vi hadde følgebiler og greier. Birger Hungerholdt (eier av Joker Bianchi og Edvald Boasson Hagens manager, vår anm.) kjørte bak oss med ekstrasykler. Han kjørte meg rett til sykehuset.

VERSTE KLATRING? Alto del Angliru under Spania Rundt i fjor. Det er det hardeste fjellet i Spania. Jeg tror det har 20 prosents stigning i fem kilometer. Man må bytte gir på sykkelen og drive med offroadutveksling. Jeg var glad for å slippe den i år, men det ville vel bare blitt å sitte i grupettoen, uansett.

Sjekk siste sportsnytt her!
Her finner du nyheter om sykling!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.