Gå til sidens hovedinnhold

- Gabriel fortjente en plass på laget

Thor Hushovd er forundret over laguttaket til Flandern rundt.

MELLE (procycling.no): Martijn Maaskant er ute med sju brukne ribbein. David Millar har slitt med sykdom den siste tiden, og Johan Vansummeren har kneproblemer.

Tre forfall fra tre potensielt viktige hjelperyttere til Flandern rundt. Likevel åpnet ikke plassen seg opp for Gabriel Rasch fra Hole i Buskerud.

- Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt med Gabriel, men nå er det ikke jeg som tar ut laget. Jeg synes han fortjener en plass på det laget vi ser i dag, men det gjorde tydeligvis ikke lagledelsen, og da må man akseptere det, sier Thor Hushovd til procycling.no.

Ekstremt lojal
33-åringen har hatt kompisen som treningskamerat og hjelperytter siden 2008-sesongen i Crédit Agricole.

- Rasch ble bare tatt inn på det laget fordi han kjenner Thor Hushovd, er det mange som hevder.

I et ydmykt øyeblikk, hadde han sikkert innrømmet det selv også.

Samlesak: Alt om Flandern rundt

Men det mange velger å overse, er det faktum at Gabriel Rasch er en ekstremt lojal, slitesterk og taktisk klok rytter. Verdien av slike ryttere kan ikke verdsettes nok innenfor lagidretten sykkel.

Fra starten i Tour of Qatar, har også 34-åringen levert varene fra aller øverste hylle.

- Bør få betalt for en slik jobb
Derfor likte Hushovd dårlig beskjeden om at Daniel Lloyd, Sep Vanmarcke og Matthew Wilson fyller tomrommene hos Garmin-Cervélo.

I Melle, et lite tettsted i utkanten av Gent, setter Hushovd treningskompisens kvaliteter i perspektiv.

- Gabriel er viktig for meg, men han er også viktig for hele laget. Han er en fin fyr å ha rundt og han gjør en god jobb. I Harelbeke (E3) var han den fjerde-femte siste rytteren som gjorde en lå og dro. Han dro oss inn i perfekte posisjoner i viktige partier i løypa. Han dro oss inn til Taienberg. Der lå vi blant de tre-fire første. Så kom Heinrich (Haussler) av gårde etterpå. En slik jobb synes jeg han bør få betalt for, men det skjedde ikke den her gangen.

I sitt rette element
På grunn av den knalltøffe konkurransen om plassene på laget, måtte Gabriel åpne 2011-sesongen med et smell.

Les også: - Fabian er som Lance var i fjellene

Med sidevinden som våpen demonstrerte 34-åringen både styrke og kløkt, da han hentet hjem 7.-plassen sammenlagt under Tour of Qatar.

Den tidligere Maxbo Bianchi-rytteren er ikke den som vanligvis har resultater å slå i bordet med på tampen av sesongen. 34.-plass under Tour of Oman uka etter, og flere sterke prestasjoner, bar bud om at formen fremdeles var intakt.

Overbevisende
Etter at Garmin-Cervélo roterte på laget under brosteinsrittene Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne, delte klassikerlaget seg i to foran Tirreno-Adriatico og Paris-Nice.

Ettersom nordmannen dro til Frankrike, lå det i kortene at han ikke var tiltenkt en rolle under Milano-Sanremo.

Uheldigvis pådro han seg også magetrøbbel, noe som førte til at han sto av Paris-Nice på den nest siste etappen. Dermed var Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs Harelbeke og Gent-Wevelgem de siste rittene han måtte skinne i, for å slå kloa i en av plassene foran årets to største brosteinsritt.

- Jeg har god tro på at det enten blir Flandern eller Roubaix på meg, fortalte Rasch til procycling.no like før det hele skulle avgjøres.

Dessverre fikk han rett i det. Valget falt ned på Roubaix, og ikke søndagens belgiske sykkelfest.

Ikke i uttakskomiteen
- Kunne Gabriel har gjort noe annerledes?

- Gabriel har gjort den jobben laget forventer. Han kunne ikke gjort noe annerledes. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn, men det gjør jo lagledelsen.

- Forsøker du fortsatt å snakke ham inn?

- Jeg prøver å få med Gabriel, men jeg sitter ikke i uttakskomiteen.

- De har en vanskelig jobb i uttakskomiteen også. Det er mange gode ryttere å ta av.

- Ja, det er det. Men det er alltid sykdom og skader og da er det et par som faller vekk i tillegg. Det er selvfølgelig en vanskelig jobb.

- Van Petegem ønsket meg
I sin egen blogg på procycling.no fortalte Rasch om skuffelsen etter laguttaket.

- Det var var en stor skuffelse ikke å bli tatt ut, etter at jeg selv følte jeg har gjort en vel så god jobb som flere på laget og når Peter Van Petegem ville ha meg med. Men jeg prøver å gjøre det beste ut av det, og forbereder meg best mulig hjemme med god trening, skrev Gabriel.

Du finner Gabriels blogg ved å trykke på denne lenken!

Kommentarer til denne saken