ARSENAL – LEICESTER 4-2:

Arsenal måtte bla opp omtrent en halv milliard norske kroner da de hentet Gabriel Jesus fra Manchester City denne sommeren, og det ser virkelig ut til at de har truffet med signeringen.

Allerede etter 23 minutter vartet brasilianeren opp med en kunstscoring da han sendte Arsenal i føringen. Kun drøye ti minutter senere doblet Jesus ledelsen.

Leicester øynet håpet i andre omgang da William Saliba satte ballen i eget nett på klønete vis, men like etterpå inntraff nok en tabbe – denne gang i motsatt ende.

Danny Ward glapp ballen i beina til Jesus, som forlenget ballen til Granit Xhaka. Han fikk en enkel jobb i å øke ledelsen til Arsenal.

James Maddison sørget for en redusering etter en lekkert skudd, men Gabriel Martinelli ville ikke være noe dårligere da han økte ledelsen til Arsenal kort tid etterpå.

– Han ser ekstremt «fit» ut og passer perfekt inn i dette Arsenal-laget, sier Viaplay-ekspert Eirik Bakke om Gabriel Jesus.

Usynlig Tielemans

Denne sommeren har Youri Tielemans blitt koblet til flere storklubber, der Manchester United og Arsenal har blitt nevnt hyppigst i ryktebørsen.

I kampen mot Arsenal var belgieren langt unna nivået man er vant til å se han på i Premier League. Under serieåpningen mot Brentford var han blant banens aller beste spillere.

Da Tielemans ble byttet ut reiste enkelte av hjemmesupporterne seg og ga han en varm applaus på vei ut. Enkelte sang også at Tielemans ønsker en overgang til Arsenal.

Til tross for at midtbanespilleren fikk applaus på vei av banen, var det ikke mye å klappe for under kampen, ifølge tidligere Manchester City-spiller Michael Brown.

– Hvor var Tielemans i dag? Han dikterer vanligvis spillet. Vi har knapt nevnt navnet hans, noe som forteller alt, uttalte han på BBB Radio.

Drømmescoring

Arsenals nye spiss har herjet i oppkjøringen, og det har vært knyttet enorme forventninger i forkant av sesongen. Jesus måtte gå målløs av banen i serieåpningen, men viste lørdag at han ikke bør avskrives.

I første omgang viste brasilianeren hva Arsenal-supporterne kan forvente. Stillestående innenfor sekstenmeteren plasserte han ballen i lengste hjørne.

Og Jesus var ikke ferdig med det. Kort tid etterpå fikk han servert en stuss av Leicester-stjernen Jamie Vardy på et hjørnespark. Alene på bakre stolpe fikk Arsenals nummer ni en enkel oppgave i å doble ledelsen.

– En eksepsjonell prestasjon i første omgang av Jesus mot Leicester. Lurte på om han kunne lede an på topp, men det har han gjort med selvtillit så langt, skriver den tidligere Liverpool-spilleren Stan Collymore på Twitter.

Jesus hadde tre gode muligheter til å fullføre sitt hat trick i første omgang, men maktet ikke å overliste Leicesters sisteskanse på ny.

To kjappe tabber

Arsenal styrte store deler av oppgjøret, men inviterte gjestene inn i kampen da Saliba headet ballen i eget nett. Forsvarsspilleren gjorde et forsøk på å heade ballen tilbake til Aaron Ramsdale, men ballen gikk forbi målvakten og trillet inn til det som ble et komisk selvmål.

Men det var ikke bare Arsenals franske midtstopper som skulle feile. Like etterpå glapp Danny Ward et innlegg. Ballen falt rett i beina til Jesus, som spilte ballen videre til Xhaka. Midtbanespilleren satte ballen enkelt i mål.

Leicester fikk nok en gang komme seg tilbake i kampen da James Maddison banket inn en redusering fra skrått hold, men jubelen fra bortefansen stilnet raskt.

Kun sekunder senere gjentok historien seg. Denne gang var det et vanvittig skudd fra Gabriel Martinelli som økte ledelsen til Arsenal. Martin Ødegaard spilte ballen videre til Gabriel Jesus, som fant sin brasilianske navnebror utenfor sekstenmeteren. Han hamret i lengste hjørne.