RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gabriel Rasch dagen før Paris-Roubaix 2011
Gabriel Rasch dagen før Paris-Roubaix 2011 Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Gabriel Rasch til FDJ-BigMat

Sist oppdatert:
- Drømmen er Tour de France, sier Norges sjette sykkelproff til procycling.no.

Det meste av papirarbeidet mellom agenturet Gabriel Rasch benytter seg av og hans nye arbeidsgiver er nå klart.

Selv om underskriften fremdeles mangler, kan Hole-gutten nå endelig kalle seg FDJ-BigMat-rytter.

35-åringen innrømmer at kontrakten med verdenstourlaget satt langt inne.

- Jeg hadde ikke noe annet. FDJ-BigMat var nok den siste sjansen, sier Gabriel Rasch til procycling.no.

Han forteller at kontakten oppsto allerede i forkant av Sykkel-VM i København:

- Marc Madiot (generalmanager i FDJ, vår anm.) har vært ærlig med meg hele veien. Jeg har egentlig bare gått og ventet på at både WorldTour-lisensen og den siste sponsoravtalen skulle komme på plass, forteller Rasch til procycling.no.

Fokus på vårklassikerne
De økonomiske rammebetingelsene forandrer seg ikke stort fra det han mottok som lojal hjelperytter i Garmin-Cervélo.

Les også: «Først tar du hovedsponsoren vår, så tar du Gabba»

Det positive er at friheten til å kjøre for egne muligheter og til å toppe formen foran vårklassikerne, forandrer seg totalt.

Rasch kan nå starte 2012-sesongen med visshet om at plassen på klassikerlaget var i boks. Slik var det ikke i Garmin-Cervélo. Der måtte han holde seg i toppform fra sesongstart i håp om å bli vurdert foran Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Vårklassikerne blir det store for min del. Det er derfor jeg ble signert. FDJ har ikke alle mulighetene å spille på som Garmin hadde, og det gir meg mer sikkerhet når jeg skal legge opp min egen sesong.

- I tillegg får jeg nok litt mer frihet i FDJ. Dersom jeg har gode bein, er jeg helt sikker på at jeg får kjøre for egne sjanser, legger han til.

Nå blir det ryttere som Yoann Offredo, Fredric Guesdon og Dominique Rollin som skal nyte godt av nordmannens tjenester.

Ble holdt igjen i Roubaix
Akkurat hvor god han er, beviste Gabba under årets Paris-Roubaix. Med litt over to mil igjen av rittet, satt nordmannen plutselig igjen i finalen av brosteinsklassikeren.

Bak ham igjen satt Thor Hushovd, Fabian Cancellara og Alessandro Ballan. Trioen var på vei opp til Gabbas gruppe, men Hushovd fikk beskjed om ikke å hjelpe Cancellara og Ballan opp dit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Noen kilometer senere fikk Rasch så beskjed om å slippe seg tilbake til lagkapteinens gruppe. Der og da forsvant drømmen om å sikre seg en topp 10-plassering i det som trolig er den tøffeste klassikeren av dem alle.

Les også: Storsponsor til FDJ

- Dersom jeg ikke hadde fått beskjed om å vente i Roubaix av Vaughters, hadde jeg mest sannsynlig sikret meg en topp 10- eller topp 5-plassering. Da hadde min nye arbeidsgiver vært klar for lenge siden, jeg kunne tjent dobbelt så mye og med WorldTour-poeng hadde Norge hatt en plass ekstra under OL i London, påpeker Rasch.

- Du burde kanskje ikke fulgt den ordren?

- Det er lett å være etterpåklok, men jeg hadde kanskje tatt den proppen ut av øret nå, dersom det samme hadde skjedd igjen. Jeg tjente absolutt ingenting på å følge den beskjeden, erkjenner han.

Drømmer om Tour de France
Heldigvis ordnet det seg til slutt. Rasch får endelig sjansen til motbevise at Thor Hushovd er den eneste grunnen til at han har vært en del av den profesjonelle sykkelsporten siden 2008.

- Hva vet du om rittprogrammet ditt foran neste sesong?

- Jeg vet ikke stort. Jeg skal på en samling i utkanten av Paris i desember. Da får jeg vite mer om hvordan laget ønsker å bruke meg og hvilke ritt jeg kommer til å kjøre.

- Jeg tror jeg får muligheten til å kjøre en Grand Tour, eller to. Jeg har mest lyst til å kjøre Tour de France. FDJ er jo et fransk lag, så det kan bli vanskelig, men jeg var på nippet til å kjøre rittet for Crédit Agricole, også.

Gabriel Rasch har fått tilbud om en ettårig avtale med FDJ-BigMat. Han blir den sjette norske sykkelproffen neste sesong.

Hvordan tror du Gabriel Rasch vil gjøre det i vårklassikerne? Ta debatten i kommentarfeltet under artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere