- Sidevind er noe jeg kan, konstaterer Gabriel Rasch overfor procycling.no.

34-åringen fra Hole må således ha vært et av de første navnene som dukket opp på Jonathan Vaughters liste da han tok i laget til Tour of Qatar.

Gabba er kanskje ikke rask nok til å kjempe om etappeseirer, og heller ikke en god nok klatrer til å henge med de beste. Men han er en lojal sliter. En murbrekker, og en taktisk klok rytter.

Vær og sidevind
På Ritz Carlton i Doha studerer lagledelsen like mye værmeldingen som noe annet. Rittet går på kryss og tvers i området rundt den arabiske millionbyen.

Det er flatt, støvete ørkenlandskap – og det blåser.

Foran torsdagens etappe er det først meldt vind fra vest, og senere nordvest.

- Vi kjører nordover halve dag, før vi svinger vest og deretter kjører sørover igjen. Det betyr sidevind og motvind i starten, sidevind og medvind de siste 70 kilometerne. For min del er det positivt, men det blir jævlig hardt, innrømmer Rasch.

Vil kvitte seg med Renshaw
Etapperittet i regi av ASO har fortonet seg som en drøm for Rasch og Garmin-laget så langt. Heinrich Haussler leder både rittet og poengkonkurransen, mens Rasch er en av tre Garmin-ryttere innenfor topp 10-listen.

Åttendeplassen er nok ikke det viktigste for nordmannen akkurat nå, men dersom man ligger der etter tre av fem etapper, har man knapt tråkket feil i løpet av hele uka.

- Er man med i den første gruppa hver dag, vil man også ligge godt an i sammendraget. Det er jo Haussler som gjelder for oss, og vi skal prøve å sette av Renshaw (Mark, HTC-High Road) i sidevinden i dag. Det er bare noen få bonussekunder som skiller, så det hadde vært fint å få lagt sammendraget dødt.

Farvel til Boonen
Garmin-gjengen gjorde ting betraktelig enklere for seg selv under onsdagens etappe. Etter at Tom Boonen (Quick Step) pådro seg en punktering.

Her kan du bli venn av procycling.no på Facebook!

Det var nok til å sette seg selv ut av kampen om sammenlagtseieren. Haussler satt nemlig med i den første gruppa, og ryttere som Rasch og Hammond gjorde alt de maktet for å gjøre Boonens vei opp igjen så tøff som mulig.

- Jeg ser jo at han er borte. Dersom han ikke kommer rundt, er han ikke der. Det går i 50-60 kilometer hele veien, så man kan ikke snu seg og se hvem som fortsatt ikke henger på. Men jeg oppfattet at Boonen og en del andre var borte, forteller Rasch.

- Vill spurt i starten
Han forteller at starten av etappene er i overkant hektiske. I hvert fall de dagene de blåser sidevind.

- Det blir ofte vill spurt ut fra starten. Allerede i den nøytrale sonen kjører folk ved siden av biler og over rundkjøringer. Tidligere i uka lå vi i over 70 kilometer i timen de første kilometerne.

- Da danner det seg første, andre, tredje og fjerde gruppe ganske kjapt. Det gjelder å ha gode lagkompiser der, og å komme seg inn på rulla. Som regel er det for mange ryttere på alle viftene. Dersom du taper ti sekunder i vinden, er du ute.

- Hvordan klarer du å manøvrere deg i posisjon mellom de forskjellige gruppene?

- Det handler om å være på riktig sted til riktig tid. Og så er jeg sterk, da. Det er en av faktorene.

Roubaix i det fjerne
Haussler, Rasch, Hammond, Andreas Klier, Daniel Lloyd, Jack Bobridge, Travis Meyer og Johan Van Summeren utgjør Garmin-Cervélo-laget i Qatar.

Av disse ligger Haussler, Hammond, Klier og Van Summeren best an til å gripe plassen på klassikerlaget.

Dersom Rasch skal kapre en av plassene, er han nødt til å overbevise allerede nå. Innsatsen i Qatar blir definitivt lagt merke til av lagledelsen.

Han innrømmer også selv at Flandern rundt og Paris-Roubaix ligger i bakhodet, når han utforsker Dohas omegn på kryss og tvers:

- Jeg har tenkt på det. Planen er å være i godt slag fra starten av. Jeg må bare fortsette, slik jeg gjør nå.

- Det må være gøy å være Garmin-rytter i Qatar?

- Ja, det er veldig bra. Det er stort sett den samme gjengen fra Cervélo, sammen med noen nye. Jeg blir bare mer og mer positiv til dette prosjektet. Støtteapparatet og alt rundt oss, er meget bra. Det er rolig og avslappet stemning. Det er ikke noe stress, forteller nordmannen.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED