*Nettavisen* Sport.

Gambling skal gi VM-suksess

Foto: Tor Erik Schröder/SCANPIX

- Vi gambler! Dette er som å bytte fra spiss til midtstopper, sier Iver Horrem.

Onsdag starter sandvolleyballsesongen med verdensserieturneringen i Brasil. Normalt er dette en viktig turnering, men ikke denne gang. Ikke for Iver Horrem og Bjørn Maaseide.

Denne sesongen er det VM i Stavanger som teller.

- Bedre enn i fjor
- Vi har gjort et skifte. Vi har byttet side. Bjørn har alltid spilt på venstresiden, nå har han byttet til høyresiden. Det er som å bytte fra spiss til midtstopper eller som å kjøre bil i England, forteller Horrem på telefon fra Brasil.

Han har vært i Sør-Amerika i en måneds tid nå, mens Maaseide har vært der i to uker. Men det siste året har handlet om trening, trening og trening. Nå er duoen spent på hvordan byttet slår ut i skikkelige kamper.

- Vi føler at vi er på et bedre nivå nå enn da vi avsluttet sesongen. Grunnen til byttet er at Bjørn tidligere har fått veldig mye serve på seg, og han har spilt på venstresiden i 20 år. Alle har mye data på hva han kommer til å gjøre og hvilke valg han gjør fra den siden. Det har gjort det lettere å spille mot ham. På den andre siden har han litt andre utveier, forklarer Horrem overfor Nettavisen.

- Er det ikke risikabelt å gjøre en så drastisk endring i en VM-sesong?

- Det er helt klart en gambling. Det er et ekstremvalg. Det er veldig sjelden du ser at et lag bytter side, men det er på grunn av VM vi har gjort dette valget. Jeg tror ikke at vi kommer langt hvis vi skal «safe». Men det å bytte side er ikke gjort på 1-2-3. Det tar litt tid, så de første turneringene blir veldig viktige. Kanskje ikke resultatmessig, i første omgang, men det er viktig at vi tar steg for steg. Vi har 4-5 turneringer før VM i Stavanger starter.

- En ny giv
Håpet er at byttet vil skape bedre balanse i laget og få motstanderne til å serve litt mer på Horrem og litt mindre på Maaseide.

Vi er nesten som et nytt lag. Motstanderen har ikke så god oversikt over hva vi kommer til å gjøre. Det har fungert bra her nede også. Vi har spilt noen veldig gode kamper og noen middels kamper. For Bjørn sin del, som har spilt på venstresiden i så mange år, så gir dette ham en ny giv. Det blir mer spennende igjen, tror Horrem.

- Men det er absolutt en gambling vi holder på. Men det er bare én turnering som gjelder i år, og det er VM. Skal vi lykkes, må vi gamble litt. Vi ønsker å få en topplassering i VM.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag