RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Richardsen, Tor (Scanpix)

Gamle dopingprøver skal testes på nytt

Sist oppdatert:
- Vil forbause meg veldig om vi ikke finner uoppdagede positive prøver, sier IOK-direktøren.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) kommer til å teste gamle doping prøver fra Torino-OL i 2006 på nytt. Det skal skje før OL i Sotsji neste år.

Prøver som ble avgitt i Torino for snart åtte år siden kommer til å bli testet etter de aller nyeste og mest moderne metodene som fins, og håpet er at det skal være mulig å avsløre nye syndere.

IOK har alle dopingprøver som er avgitt i OL-sammen etter Aten-OL i 2004 i en fryseboks i Lausanne, og den medisinske direktøren i IOK, Richard Budgett, legger ikke skjul på at det må virke svært avskrekkende på en del utøvere å vite at det er slik.

- Vi har tillatelse til å spare dopingprøver i åtte år, så det er naturlig at vi ser på en del av de prøvene som ble avgitt den gangen, for å finne ut om nye metoder i jakten på dopingsyndere vil gi nye avsløringer, sier Budgett. Han legger ikke skjul på at den medisinske forskningen har gått kraftig framover de siste åtte årene, og det har også de metodene som blir brukt for å finne dopingsyndere.

- Det ville forbause meg veldig om vi ikke finner nye og foreløpig uoppdagede positive prøver, sier IOK-direktøren.

Dopingprøver som ble testet på nytt noen måneder etter OL i Beijing, avslørte et par dopingmisbrukere, men foreløpig er det ikke avslørt nye misbrukere etter Torino-OL, selv om enkelte av de avgitte prøvene allerede er testet om igjen.

Men nå settes det inn nye ressurser og krefter på å se på de avgitte prøvene fra Torino, og det kan gi noen overraskende avsløringer. Det er i alle fall det IOK-direktør Budgett tror. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere