RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Gamle helter tilbake i Frisk

Sist oppdatert:
Patrick Ross overtar trenerjobben i Frisk Asker etter Esa Tikkanen.

36-åringen spilte for nettopp Frisk Asker i to sesonger ved årtusenskiftet, og gjorde blant annet 62 poeng på 37 kamper i 99/00-sesongen.

Nå blir han askerklubbens nye hovedtrener.

- Grunnen til at vi henter inn Patrick er at han har et stort hjerte for Frisk. Han kjenner klubben og norsk hockey, og vet hva som kreves. Denne sesongen var han assistenttrener i Mora IK, hvor han gjorde en veldig god jobb. Flere av de jeg har snakket med skryter av den jobben han har gjort der, sier Christian Haune til TV 2 Nettavisen.

Haune er også en nygammel mann i Frisk. Etter et hvileår er han tilbake i klubben for å ta rollen som sportssjef. Sist han var i klubben, var det som trener. Haune har klare planer for hvordan hockeylaget skal utvikles de neste sesongene.

- Ross har erfaring fra Moras hockeygymnas, og det viktig for oss fordi vi er i en situasjon hvor vi skal legge en langsiktig plan. Vi skal satse på de to juniorlagene våre, samtidig som vi vil ta vare på de landslagsspillerne vi har fra før, forteller Haune.

Frisk ønsker å satse norsk og ungt, noe Tikkanen startet med allerede denne sesongen. Haune beskriver Ross som en veldig tydelig trenertype. Det inntrykket bekrefter 36-åringen fra Jönköping overfor TV 2 Nettavisen.

- Et bra forsvarsspill pleier å generere et bra angrepsspill, slik at man ikke flyr over hele banen. Det blir den største forskjellen, at vi har et mer organisert forsvarsspill, sier Ross til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til Ross og Haune, kommer også Halvor Hårstad-Evjen tilbake til Frisk Asker. Den talentfulle keeperen var i Tsjekkia forrige sesong, og mener selv at han returnerer til Norge som en bedre keeper.

- Han har utviklet seg som menneske og er ordentlig motivert. Jeg har sagt til ham at han skal tilbake på landslaget, og det var han inneforstått med, sier Haune.

Nettopp landslaget er en av grunnene til at Hårstad-Evjen kommer tilbake.

- Ja, det er en av grunnene, bekrefter Hårstad-Evjen overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere