RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gammel tabbe kostet dyrt

Foto: Roni Rekomaa (Scanpix)
For å finne noe av årsaken til Petter Solbergs fjerdeplass i Rally Finland må vi tilbake til august 2009.

Oslo (ANB): Det mener iallfall føreren selv.

Petter Solberg kjempet både om seieren, andreplassen og tredjeplassen under forrige ukes Rally Finland. Men jo lenger rallyet varte jo dårligere plassert ble den private Citroën-føreren. Og han endte til slutt opp med den småbitre fjerdeplassen, kun halvminuttet bak vinneren Jari-Matti Latvala. Opp til Sebastien Loeb på tredjeplassen var det kun fire små sekunder.

Mye av forklaringen ligger i utforkjøringen under fjorårets rally i Finland.

– Jeg prøvde virkelig å holde Loeb bak meg, men jeg tapte for mye tid på de fartsprøvene jeg ikke fikk kjørt i fjor. Man trenger erfaring for å kjøre dem fort, sier Solberg til crash.net.

Han forsvant ut i de finske skoger allerede på den fjerde fartsprøven under fjorårets rally, og gikk glipp av mange fartsprøver mens mekanikerne fikset bilen.

– Jeg er selvsagt skuffet over å ha gått glipp av pallplassen, men det var moro å kunne utforde de store lagene. Det var en god kamp begge dagene, bilen var perfekt og det var en strålende atmosfære – så ja, det var en fin helg. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere