Gamst: - Helt vilt

I går banket Morten Gamst Pedersen inn sitt fjerde mål på like mange kamper for Blackburn. Feiringen tok han på tribunen. - Helt vilt, sier Gamst'en. Se bildene her.

20.01.05 14:38

Etter noen vanskelige måneder med lite spilletid, har det virkelig løsnet for fjorårets komet i eliteserien. Lynvingen har tegnet seg på scoringslisten i sine fire siste opptredener for Blackburn. Før han puttet i FA-cupkampen mot Cardiff 8. januar hadde ikke Gamst'en vært på banen siden ligacupoppgjøret mot Bornemouth i september - en kamp han selvsagt scoret i.

Deretter satte han inn sin første ligacoring i 1-0-seieren over Portsmouth sist lørdag. Før han altså var sist på Blackburns 3-1-scoring da Cardiff ble sendt hjem fra Ewood med 2-3 i kofferten.

Gøy å bidra
- Vi spilte vel ikke akkurat vår beste kamp i går, men vi vant fortjent. Det var i hvert fall veldig gøy å få sjansen igjen, og bidra med noe for laget, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Nå blir han vanskelig å komme utenom når manager Mark Hughes skal plukke de elleve som starter mandagens ligamøte med Bolton.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å spille fast. Jeg snakket litt med Mark Hughes, og han kunne selvsagt ikke garantere meg fast plass. Det er mange om beinet.

- Har det løsnet for deg formmessig i det siste, eller føler du at du har vært på hugget hele tiden?

- Jeg føler at formen har vært god, men det er jo vanskelig å si ettersom jeg ikke har spilt. Uansett er det veldig viktig å få vist at jeg har noe å bidra med for laget.

- Smilt hele tiden
- Og nå har du overbevist de som har begynt å tvile på deg?

- Det har jo vært litt skriverier, og i begynnelsen var det jo mange som ikke visste hva jeg sto for. Men jeg har vært glad på trening og gått rundt og smilt hele tiden, understreker han.

Morten Gamst Pedersen er i ferd med å spille seg til heltestatus blant fansen hjemme på Ewood Park. I går ble han hyllet av supporterne på Blackburn End etter kampen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på om jeg vil få heltestatus, men det er klart det er skøy å gi litt tilbake.

Ikke planlagt
Gamst'en sørget i hvert fall for å knytte tette bånd til fansen under den elleville feiringen av 3-1-scoringen. 23-åringen satte kursen rett mot tribunen bak mål i Blackburn End, hoppet over reklameskiltene og snublet langt opp tribunen. Der ble han overfalt av jublende hjemmefans.

- Det var ikke akkurat planlagt. Jeg hadde stor fart, og mistet balansen. Jeg måtte bare hoppe over reklameskiltene, men det er nedoverbakke bak mål, så jeg klarte ikke å stoppe før jeg var langt oppe på tribunen.

- Der var det ganske vilt! Det var ikke lett å komme seg ned igjen på banen, sier ukens store helt i Blackburn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.