Gamst-assist i snøkaos

Foto: Carl Recine/Action Images

Fotballkamp ble snøballkamp. Det utnyttet finnmarkingen seg av.

21.02.10 16:04

BLACKBURN - BOLTON 3-0:

Mot slutten av den første omgangen havnet Morten Gamst Pedersen i fokus. Etter litt klabb og babb, ble det slått en høy ball opp mot nordmannen. Gamsten headet ballen nydelig videre til Nikola Kalinic som sendte hjemmelaget i ledelsen.

Gamsten hadde tidligere i kampen også kommet i fokus da han kastet ballen i mål etter et av sine mange og lange innkast, men situasjonen ble avblåst på grunn av angrep på keeper.

Men i den andre omgangen var det værgudene som presset hardest. Et voldsomt tett snødriv satte inn over Ewood Park og forandret den grønne matta til en kritthvit snøarena.

Situasjonen minnet mer om OL i Vancouver enn en Premier League-kamp i England.

Men hjemmelaget taklet det voldsomme væromslaget best. Når det gjensto 20 minutter av oppgjøret satte Jason Roberts den berømte spikeren i kista da han banket inn Blackburns andre for dagen.

Gaël Givet sørget for at festen ble komplett da han fastsatte sluttresultatet til 3-0 fem minutter før slutt på Ewood Park.

De siste ti minuttene av kampen roet for øvrig været seg - det samme kan man si om kvaliteten på spillet.

Bolton hadde sine gode sjanser til å få hull på byllen de også, men effektiviteten viser hvorfor hvittrøyene befinner seg under streken i den øverste engelske divisjonen.

Seieren var særdeles viktig for Gamst Pedersen & co. som med søndagens seier tar ytterligere et skritt vekk fra den verste bunnstriden i Premier League. Det er nå elleve poeng ned til søndagens motstander Bolton, som har 23 poeng og ligger under streken.

Søndagens gjester har kun fem seire på 26 kamper, og det går mot en knallhard vår for å overleve i den øverste divisjonen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.