Gamst ble matchvinner

Foto: Scanpix

Blackburn så ut til å være vaksinerte mot å score. Men én mann hadde tydeligvis sluntret unna legebesøket: Morten Gamst Pedersen.

21.04.05 08:45

Les kampreferater, spillerbørs og matchfakta fra Premier League her.

BLACKBURN – CRYSTAL PALACE 1-0: Sjelden har vel en 1-0-seier vært mer fortjent, i den grad man skal belønne et lag for å skape sjanser. For sjelden har vel en seier vært mer ufortjent om man vil straffe sjansesløseri og ineffektivitet.

Blackburn styrte, presset og skapte, mens Crystal Palace hadde nok med å holde ballen lengst mulig unna egen målstrek. Riktignok var det roligere perioder også, men de var få.

Liten tvil om venstrevingen
Kampens eneste mål sto en nordmann i kanonform for. På en kveld hvor Raymond Kvisvik fikk ros av landslagssjef Åge Hareide, viste Morten Gamst Pedersen at venstrekanten på Norge er hans. Frisparket som avgjorde kampen var det ikke noe å utsette på, og " Gamsten" viste mye fint på kanten ellers også.

Blackburn roet ned de siste minuttene, og Palace fikk låne ballen uten at det ble farlig foran Brad Friedel i hjemmelagets bur.

Mye takket være en Gamst Pedersen i strålende slag, har Blackburn nå klatret ut av den skumleste delen av tabellen. Crystal Palace derimot, sliter under streken.

Og Raymond Kvisvik har fått noe å tenke på.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.