RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst felt av dommeren

(Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
Omdiskuterte dommeravgjørelser gjorde sitt til at Blackburn tapte mot West Ham lørdag kveld.

Blackburn - West Ham 1-2:

Før oppgjøret på Ewood Park hadde West Ham til gode å vinne borte i årets Premier League-sesong. I det 47. minutt så denne stygge statistikken ut til å overleve lørdagskvelden. Christopher Samba scoret sitt første mål for Blackburn, etter en godt slått corner av Morten Gamst Pedersen.

Drama
Det virkelige dramaet skulle imidertid komme drøye 20 minutter før slutt. I det 72. minutt falt Carlos Tevez i Blackburn-feltet, og dommer Howard Webb blåste straffe. En tvilsom avgjørelse, men det brydde ikke Tevez seg om. Argentineren satte selv inn 1-1 fra krittmerket.

Bare tre minutter senere fikk West Ham nok en gavepakke av Webb. Etter litt frem og tilbake i feltet fikk Bobby Zamora sendt i vei et skudd mot Blackburn-målet. Nevnte Tevez "reddet" lagkompisen sitt skudd på streken, og TV-bildene viser helt tydelig at ballen ikke var inne. Med hjelp fra linjemannen valgte dommeren likevel å godkjenne målet, til enorme protester fra hjemmelaget.

- Linjemannen gjorde gale avgjørelser, og det måtte vi betale for. Straffen var filming, det var nesten ikke kontakt mellom spillerne. Det andre "målet" ble reddet på streken - dommerfeilene var nesten komiske, sier Blackburn-manager Mark Hughes til BBC.

Rødt kort
For å toppe en allerede høy kransekake, ble Blackburns David Bentley sendt av banen med rødt kort like før full tid.

Charlton-sjef Alan Curbishley var svært lettet etter å ha fått tre kontroversielle poeng:

- Vi har ikke hatt mye flaks denne sesongen, og vi tar i mot den flaksen vi kan få. Dette er ikke over ennå.

2-1-seieren betyr at West Ham har et ørlite håp om å overleve i Premier League. London-laget har nå åtte poeng opp til Sheffield United på trygg grunn. Blackburn er nummer ti med 40 poeng.

Se tabellen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere