Gå til sidens hovedinnhold

Gamst: - Ikke tenkt på ryktene

Men i fjor fikk Morten Gamst Pedersens nye sjef kritikk for lyssky agentkontakt.

«Big» Sam Allardyce ble på rekordtid utpekt som Morten Gamst Pedersens sjef. Paul Ince fikk sparken tirsdag, onsdag ettermiddag var hans etterfølger Sam Allardyce ansatt som ny Blackburn-manager.

Det er en beslutning nordmannen setter stor pris på.

- Dette synes jeg var et bra valg, sier Gamsten til Nettavisen.

- Jeg har aldri hatt ham som manager, men jeg har møtt ham noen ganger, og har inntrykk av at han er en bra type. Han har ikke noe dårlig rykte på seg som manager i England, og gjorde en bra jobb i Bolton, minner Rovers-flanken om.

Handlet spillere fra sønnen
De gode resultatene til tross, det var i Bolton-tiden at BBCs dokumentarprogram Panorama at det ble fremmet påstander om at Allardyce hadde mottatt agentbestikkelser som følge av visse spilleroverganger til klubben, deriblant den gamle Lyn-keeperen Ali al-Habsi. En rapport som ble kunngjort sommeren 2007 uttrykker bekymring, og mener det har vært en interessekonflikt mellom Sam Allardyce, hans agentsønn Craig og selve klubben.

Selv har Gamsten et avslappet forhold til kritikken og ryktene som gikk.

- Jeg har ikke tenkt på det i det hele tatt. Jeg tror heller ikke det kommer til å bli noe tema. Det eneste som betyr noe nå er at vi klarer å komme oss vekk fra denne situasjonen og overlever.

Og som Gamsten sa til Nettavisen onsdag, så har han tro på at Blackburn skal klare det – spesielt med Allardyce på plass.

- Jeg er spent, og ser fram til dette her. Håpet er selvsagt at det skal hjelpe med nye koster, og at dette skal føre til noe positivt.

Knokkelkamp mot Stoke
Selv har både Morten Gamst Pedersen og flere av hans kollegaer vært igjennom en tilsvarende bunnstrid som det Blackburn er i nå, og han har stor tro på at de skal klare å komme seg igjennom den tøffe tiden man nå er inne i.

- Vi lå faktisk sist på tabellen helt i begynnelsen av Mark Hughes sin tid, og jeg har jo erfaring med det samme fra min tid i Tromsø.

- Nå møter vi Stoke i en beintøff batalje i en kamp som sikkert for haugevis av lange innkast. Men jeg gleder meg veldig mye, og håper vi får en opptur nå, avslutter Blackburn-spilleren.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken