RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst Pedersen tilbake i slag

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Interessen fra Blackburn er kjølnet, proffmaset rundt Morten Gamst Pedersen har fått et aldri så lite opphold - og vips, så var årets stjerneskudd tilbake i lekehumør.

TROMSØ - ODD 2-0: Riktignok kom han ikke på scoringslisten selv, da Tromsø beseiret Odd og sikret fortsatt serieledelse. Men for øvrig var det meste tilbake slik det har vært i en uvirkelig morsom vårsesong for nordlendingene: De frekke fintene, de overraskende skuddene og de lekre fremspillene til lagkameratene.

Kampfakta og spillerbørs

- For meg er det ingenting som er annerledes enn for en uke siden. Blackburn har lagt inn et bud på meg, og TIL har takket nei. Det har jeg ingen problemer med å forholde meg til. Jeg er slett ikke sur for klubbens avgjørelse. Tvert imot. Jeg har det kjempeartig, og føler at jeg er i utvikling. Det viktigste for meg er å bli god som fotballspiller - og i tillegg har jeg en drøm om en gang å bli proff i utlandet. Jeg har det ikke travelt med å realisere denne drømmen, sier ”Gamst’en”, som fortsatt har to og et halvt år igjen av kontrakten med Tromsø.

Tøft forsvar
Men ønsket om å bli en god fotballspiller er i ferd med å gå i oppfyllelse allerede, og i 11. serierunde var det Odd Grenlands høyreback Alexander Aas som fikk plages med finnmarkingens finteregister.

Likevel er det helt andre enn Gamst Pedersen trener Per Mathias Høgmo trekker frem som avgjørende for fremgangen de siste kampene.

- Det kollektive forsvarsspillet er av de viktigste årsakene til at vi vinner i dag, mener han, og trekker frem Lars Iver Strand som ett eksempel.

- Han gjør en formidabel innsats med å holde ankeret deres (Christian Flindt Bjerg) ute av kampen, sier Høgmo, før han nevner den neste grunnen til fremgangen: Treningsgrunnlaget.

- Vi har faktisk trent veldig tøft den siste tiden, til tross for at vi har hatt et tøft kampprogram. Det får vi betalt for nå. Vi har stått distansen bedre en de motstanderne vi har møtt de siste kampene, og håper dette kan bli en trend, sier Høgmo til TV2 Nettavisen.

- Også på bortebane?

- Ja, selvsagt også på bortebane. Og det mener jeg vi har vist. Vi var slett ikke dårlig mot verken Brann eller Lyn, men vi har fått veldig dårlig betalt for innsatsen vår borte, mener han.

Smiler av smerte
- Alle på laget tør bli sliten, sier tomålsscorer Ole Martin Årst.

Han er klar over at det kan høres enkelt ut, men benekter at så er tilfelle.

- Det krever både mot, vilje og evne til å tåle smerte - det å ta ut alt man har av krefter, slik jeg føler at vi alle gjør nå, sier mannen som foreløpig er Tippeligaens toppscorer med åtte mål.

- Hvor mye motiverer det å kunne ende sesongen som målkonge?

- Ingenting! Jeg er fornøyd med den totale uttellingen - åtte mål på elleve kamper. Men min motivasjon ligger i å vinne kampene. Det betyr faktisk ikke noe for meg hvem av oss som scorer målene.

- Det høres litt kjedelig ut?

- Ja, sier rekkekamerat Gamst Pedersen. Men vi har hele tiden jobbet med å nullstille oss, og til å ta en kamp av gangen. Det har vært en suksessfaktor for oss, så hvorfor skulle vi nå begynne å forandre tenkningen?

- Blir for snille
Odd-trener Arne Sandstø var etter kampslutt også preget av smerte, men på en helt annen måte.

- Jeg er skuffet over den manglende uttellingen vår. Spillemessig er det en jevn, tett og ålreit kamp, men vi er ikke i stand til å sette sjansene våre, oppsummerer han.

- Spesialtrening på avslutninger?

- Nei, vi trener både nok og riktig. Men vi må bli tøffere i motstandernes straffefelt. I dag er det for mange av spillerne våre som skyver ansvaret over på andre. Vi blir vi for snille, og det blir vi ikke rik av, sier Sandstø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere