Gamst-sjef beklager ordvalg

Foto: PA Photos/Scanpix

Steve Kean avviser at Blackburn lot seg slå ut av ligacupen med vilje.

Oslo (ANB): Morten Gamst Pedersens Blackburn har kommet særdeles skjevt ut i årets sesong. Sju poeng på de første 13 kampene i ligaen betyr akutt nedrykksfare, og tirsdag tok også ligacup-eventyret slutt mot Cardiff.

Etter kvartfinalen på Cardiff City Stadium etterlot i tillegg Rovers-manager Steve Kean et inntrykk av laget tapte med vilje – for å kunne konsentrere seg om seriespillet framover. Det falt naturligvis ikke i god jord hos klubbens trofaste supportere.

Tatt ut av sammenhengen
Nå hevder da også den hardt pressede manageren at sitatene hans ble tatt ut av sammenhengen – og ikke ble sagt slik de ble fremstilt i etterkant.

– Mine kommentarer på pressekonferansen ble tatt ut av sammenhengen. Vi ville ikke under noen omstendighet gi fra oss en mulig seier med vilje, snarere tvert om, understreker Kean i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

Han utdyper videre:

– Det jeg prøvde å si, var at vi ved ikke å vinne ga bort muligheten til å ta et nytt skritt mot en finale på Wembley. Hvis forklaringen min eller ordvalget var vagt eller uklart, beklager jeg det.

– Cupen er viktig
Kean vil ikke høre snakk om at cupen betyr mindre for Blackburn.

– Jeg vil understreke at begge cupene er utrolig viktige for oss, men Premier League er alltid hovedmålet, sier han.

Enkelte kritiske røster kunne hevde at Kean stilte et overraskende svakt mannskap mot Cardiff tirsdag. Flere sentrale navn manglet – og førstelagsspillere som Ruben Rochina og Ayegbeni Yakubu startet på benken.

– Jeg gjorde endringer mot Cardiff, mer som følge av nødvendighet enn av at jeg hadde et valg. Steven M’Zonzi var suspendert, Junior Hoilett måtte reise hjem syk og jeg kunne ikke ta sjanser med skadene til Chris Samba, Martin Olsson og Michel Salgado, sier han – og tilføyer:

– Alle tre hadde stått over flere kamper med lårskade, og det medisinske rådet var at det ville innebære stor risiko dersom de spilte tirsdag.

Swansea neste
Rovers-sjefen innrømmer avslutningsvis at han også ville gi flere av de nest beste sjansen, men understreker samtidig at de fleste managere gjør nettopp det i ligacupen.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Kommende lørdag skal vadsøværingen og lagkameratene ut i ny viktig seriekamp hjemme mot nyopprykkede Swansea. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag