Gå til sidens hovedinnhold

Gamst støtter sjefen

Blackburn-manager Paul Ince er hardt presset om dagen. Nå trår Morten Gamst Pedersen støttende til og forsvarer sjefen.

Blackburn har bare ett lag bak seg på tabellen etter 16 spilte serierunder. Bare ett poeng skiller ned til jumbolaget West Bromwich. Sånt blir det naturligvis ikke arbeidsro av.

Manager Paul Ince er da også en presset mann om dagen, og bookmakerne har for lengst begynt å antyde at den tidligere Manchester United-profilen snart må se seg om etter en ny jobb.

Før helgen ble det hevdet at Ince er for lite til stede på treningsfeltet. Det reagerer Morten Gamst Pedersen på.

– Han er der hver eneste dag, sier landslagsvingen til avisen Daily Telegraph.

– Alle er forskjellige
Gamst Pedersen nøler ikke med å ta sjefen i forsvar – og vil ikke kritisere den tidligere Macclesfield- og MK Dons-managerens lederstil.

– Alle er forskjellige. Paul Ince kan sin fotball, sier vadsøværingen.

Han signaliserer videre at han tror Ince er rett mann til å bringe Blackburn ut av hengemyra. Første mulighet til å bringe skuta tilbake på rett kurs, er lokaloppgjøret mot Wigan kommende helg.

– Han har vært i mange store klubber og bruker den erfaringen. Wigan er lokalderby, så den kampen skal vi være klare for. Klarer vi å vinne, kan det bli et vendepunkt for oss, sier Gamst Pedersen.

Det hører også med til historien at Blackburn viste klare tegn til bedring mot Liverpool lørdag. Gamst Pedersen & co. sto imot serielederen i 70 minutter før Xabi Alonso på litt heldig vis fikk hull på byllen. Kampen endte 1-3.

Lanserer arvtakere
Tross spillemessig framgang fortsetter garantert stormen mot Ince denne uka. Enkelte britiske aviser skrev allerede før helga at Blackburn har bestemt seg for å sparke manageren.

Mandag skrev lokalavisen Lancashire Evening Telegraph at det ikke foreligger noen avgjørelse, men at styreformann John Williams heller ikke ønsker å frede Ince.

– Styret vil ta de avgjørelser det føler er best for klubben, sier han.

Den slags uttalelser bidrar trolig ikke til ro rundt klubben inn mot helgens viktige seriekamp mot Wigan. Britiske medier spekulerer i tillegg friskt i hvem som blir den neste manageren på Ewood Park.

Tre hete navn er Sam Allerdyce, Graeme Souness og Blackburns egen midtbaneveteran Tugay.

Støttes av flere
Samtidig er ikke Morten Gamst Pedersen alene om å støtte manager Ince. Flere britiske fotballeksperter tar nå til orde for at Ince bør få ro til snu den trenden.

«Jeg håper Blackburn gjør det rette og beholder troen på Paul Ince», skriver den tidligere Liverpool-kjempen Alan Hansen i sin spalte i The Daily Telegraph.

Han påpeker at laget var betydelig bedre mot Liverpool, og at Gamst Pedersen & co. nå skal ut i fire kamper som alle kan vinnes.

Stan Collymore mener spillerne har skylden.

«Hvis Paul Ince får sparken, hvilket synes mer og mer sannsynlig, bør spillerne bøye hodene i skam», skriver han i sin spalte i The Mirror. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene