RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst takker sjefen

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen (25) gir sjefen sin æren for at han endelig har funnet godformen.

Den norske kantspilleren imponerte ingen i sesongstarten i Blackburn, men har den siste tiden funnet tilbake til formen som gjorde ham til en nøkkelspiller i Rovers forrige sesong.

Lørdag scoret han to mål da Blackburn vant 3-0 borte mot Manchester City i Premier League.

Selvtillit
Gamst Pedersen mener at formstigningen skyldes at manager Mark Hughes fortsatte å gi ham spilletid selv om han ikke leverte kvalitetsvarer.

- Det var vanskelig i starten av sesongen. Jeg hadde brukket noen ribbein, og hadde en ankelskade, og det virket som om jeg hele tiden tok ett skritt frem og to tilbake, sier Gamst Pedersen til Sky Sports.

- Jeg jobbet hardt, og manageren støttet meg, noe som ga meg masse selvtillit. Nå føler jeg at jeg betaler ham tilbake for det, og jeg håper denne formen fortsetter, legger 25-åringen til.

Midtbanespilleren, som kom til Blackburn fra Tromsø, har spilt fra start i 22 av 23 seriekamper denne sesongen, og står bokført med fire mål og tre målgivende pasninger.

Ekstratrening
Det ene målet mot City var et utsøkt frispark. Det er ikke tilfeldig.

- Jeg blir igjen etter trening og øver på frisparkene mine hele tiden, for å få den rette teknikken. Det gir meg selvtillit til å prøve i kamp, forklarer Gamst Pedersen.

Mark Hughes setter naturlig nok pris på nordmannens treningsiver, og ikke minst formstigning.

- Tidligere i sesongen var ikke Morten i nærheten av sitt beste nivå, men den siste måneden har han absolutt nådd toppnivået fra forrige sesong, kanskje til og med overgått det, sier Hughes til Sky Sports.

- Morten er som regel involvert når vi spiller godt og scorer mål, konstaterer han.

Blackburn Rovers ligger på tiendeplass i Premier League med 31 poeng etter 23 av 38 kamper. Laget har én kamp til gode på de fleste av konkurrentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere