Gå til sidens hovedinnhold

Gamst tror på farvel til bunnstriden

Morten Gamst Pedersen tror på to strake Blackburn-seirer – og vekk me’n!

Blackburn har bare Bolton bak seg på tabellen etter at 15 serierunder er unnagjort i den engelske eliteserien. Avstanden opp til lagene over streken er samtidig kort – og Morten Gamst Pedersen øyner muligheten til å ha fast grunn under beina allerede før julen ringes inn.

To hjemmekamper – mot henholdsvis West Bromwich og Bolton – står på programmet den kommende uka. Det gir en gyllen anledning til å kapre to livsviktige seirer.

- Vi går for å vinne de to hjemmekampene. I så fall vil vi være ute av bunnstriden, sier Gamst Pedersen til lokalavisa Lancashire Telegraph.

- Kampen er historie
Faktum er at Blackburn kunne klatret over streken allerede søndag, men to Sunderland-mål de siste sju minuttene sørget for at alle poengene ble igjen på Stadium of light.

- Det gjør vondt å tape og det gjorde vondt søndag, men nå må vi jobbe knallhardt mot West Brom og så mot Bolton, fastslår Gamst Pedersen.

30-åringen ber lagkameratene glemme nedturen i Martin O’Neills debut som Sunderland-manager – og heller se framover.

- Den kampen er historie, så nå må vi fokusere på West Brom. De fikk det tøft mot Wigan og tapte, og vi spiller god fotball på Ewood, sier vadsøværingen.

- Fantastisk følelse
Han har fortsatt den forrige hjemmekampen friskt i minnet. Den endte med 4-2-seier over Swansea – etter fire mål av spissen Ayegbeni Yakubu.

- Det er ikke gøy å tape, men følelsen vi hadde etter seieren mot Swansea var derimot fantastisk. Det følelsen ønsker vi oss igjen, fastslår Gamst Pedersen.

Landslagsvingen har spilt de sju siste kampene fra start for Blackburn – og har manager Steve Keans fulle tillit.

Nå maner han til felles kamp for å spille klubben ut av den sportslige hengemyra.

- Vi er sammen om dette. Vi vinner kamper sammen, og vi taper kamper sammen. Det eneste vi ønsker nå er å vinne kamper, sier Gamst Pedersen.

Kampen mot West Bromwich spilles kommende lørdag. Påfølgende tirsdag gjester Bolton Ewood Park. (ANB)

Kommentarer til denne saken