RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst vil avslutte mer

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen håper hans nye midtbanerolle vil gi flere avslutningsmuligheter.

RIJEKA (Nettavisen): Morten Gamst Pedersen var høyrebent til han var 14-15 år, men trente så mye på venstrefoten, at keiva snart ble bedre enn høyrelemmet. Derfor har Norges kanskje heteste spiller for tiden aldri hatt noen problem med å bekle begge sider av midtbanen.

FØLG KAMPEN DIREKTE HER KL.20:15!

- Jeg har spilt på begge sider av midtbanen for Blackburn mange ganger, og har ingen problemer med å spille der for Norge, sier vadsøværingen, som skal ut i en uvant rolle på den norske høyresiden i onsdagens privatlandskamp.

Uenig i kritikk
25-åringen har tidligere også så vidt vært innom den norske høyresiden på landslaget, men stort sett har han spilt på venstresiden, mens John Arne Riise har bekledd den norske ventrebacken. Til tross for at duoen ser fryktinngytende ut på papiret, har ikke alle ment at kombinasjonen har vært optimal på og for landslaget.

Gamsten sluker imidlertid ikke den påstanden rått.

- Kanskje har det vært sånn at motstanderne har vært mer oppmerksom på den norske venstresiden, og tatt sine forholdsregler.

- Likevel synes jeg folk skal se på hvor mange mål vi faktisk har vært involverte i, sier Blackburn-spilleren, og antyder at folk vil få seg en positiv overraskelse.

Vil avslutte mer
En overraskelse håper han også at Kroatia skal få seg når de møter et meget offensivt Norge i Rijeka på onsdag. Med ham og Riise på hver sin side av midtbanen, tror breddeholderen at det kan bli mulig å komme inn i Kroatias sekstenmeter og få avsluttet derfra.

- Jeg håper å få kommet inn i boksen mer, og håper jeg vil komme til flere avslutninger nå som jeg har John Arne (Riise) på motsatt side.

- Vi er begge spillere som liker å gå på løp, og kanskje kan jeg også skjære innover i banen en del, mener Blackbrun-yndlingen.

Massiv hyllest i England
Åge Hareide understreket tirsdag også at han ønsket flere skudd og avslutninger fra de norske spillerne, og med to så offensivt sterke spillere på hver sin side av midtbanen, vil det bli spennende å se hva Norge kan få til mot et så godt lag som Kroatia. En Gamst i storslag er det i alle fall ingen tvil om Norge må ham med, uansett i hvilken posisjon. Selv om han selv er beskjeden og fremhever sine lagkamerater og det kollektive spillet, var engelske kommentatorer i ekstase etter at han egenhendig senket Sheffield United i helga.

Den anerkjente engelske avisa the Guardian gikk så langt som å kalle Gamstens frisparksperle på overtid for «en fantastisk avslutning av et kontinentalt geni».

Manager Mark Hughes var heller ikke snauere, og mente nordmannen var «teknisk ikke sto tilbake for noen av de spillerne han hadde spilt med tidligere». For en spiller hvis karriere varte i 22 år, og inkluderte klubber som Manchester United, Barcelona, Bayern München og Chelsea, sier det en hel del.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere