*Nettavisen* Sport.

Gamsten ber for Blackburn

Foto: Anna Gowthorpe (Pa Photos)

Gamst bønnfaller styret om at klubben skal få beholde sine beste spillere.

Oslo (ANB): Morten Gamst Pedersen går direkte til Blackburn-styret med sin anmodning om å beholde nøkkelspillerne på Ewood Park.

I helgens hjemmekamp mot Fulham sikret Blackburn seg tre verdifulle poeng. Til tross for en tidlig utvisning på Yakubu, vant laget 3-1 på Ewood Park.

Selv om seieren ga Blackburns eiere og manager, Steve Kean, et etterlengtet pusterom, er det fremdeles nok av broer å bygge mellom klubb og supportere. Salg av nøkkelspillere som Christopher Samba og Aiyegbeni Yakubu er noe av det som bekymrer supporterne i januar, og de får støtte av en venstrebeint nordmann.

Klar beskjed
- Vi må beholde våre beste spillere. Hver og en av dem er Blackburn-spillere for øyeblikket – og sånn må det forbli, er Pedersens klare beskjed, ifølge SkySports.

Denne anmodningen skal han også ha kommet med til klubbens styre. Gamst Pedersen håper dette kan føre til ro i supporterrekkene, og gi spillerne muligheten til å kunne fokusere på det som er viktig – å vinne fotballkamper.

- Vi ønsker å fokusere på de positive tingene. Det viktigste for oss er å vinne kamper, sier Pedersen.

To lange uker
Nordmannen oppfordrer imidlertid supporterne til nøkternhet etter to seirer på tre kamper.

- Vi er fremdeles i nedrykksstriden, og vi må være realistiske. Etter seieren er vi kun á poeng med 18. plassen, sa vadsøværingen etter kampen mot Fulham.

Om de omtalte nøkkelspillerne fremdeles spiller for Lancashire-klubben i neste helgs kamp mot Everton, gjenstår å se. Og med to lange uker igjen av januarvinduet må supporterne fremdeles vente en stund før de vet om Morten Gamst Pedersen fikk gehør hos Blackburn-styret. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.