RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamsten fortsetter herjingen

Foto: Scanpix/PA
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen tilbake er godt nytt for Blackburn.

BLACKBURN-WOLVES 3-0:

Morten Gamst Pedersen sto over sin første kamp i årets Premier League sist helg. Det fikk Blackburn merke til gagns – 7-1-tapet var det største tapte på 27 år.

Men – å tape stort kan også være godt nytt. Statistikken viser nemlig at det er 57 prosents sjanse å vinne den påfølgende kampen. Blackburn slapp inn seks borte mot Arsenal i fjor, men tok tre poeng i sin påfølgende kamp mot Burnley.

Og, med Gamsten tilbake i Blackburn-rekkene, var sjansen mot nedrykkstruede Wolverhampton ekstra stor:

Gamst i kanonform
Vadsøværingen spiller noe av sin beste fotball for tida, sto med fem mål på sine siste fem kamper før Wolves-oppgjøret, men nøyde seg med å bruke innleggsfoten denne gangen. To ganger.

Først da han slo en nydelig corner far høyresiden. Brett Emerton lurte på bakerste stolpe, headet ballen perfekt inn til David Dunn, som fra kort hold hadde en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

2-0 kom like før pause, og da Morten Gamst Pedersen slo et nydelig frispark inn til Ryan Nelsen, som noe heldig fikk kranglet inn ballen ved hjelp av låret, var det game, set og match for Blackburn allerede før en time var spilt.

Opp til en åttendeplass, og bare fem poeng bak Tottenham på Europe League-plassen, og Morten Gamst Pedersen er selvsagt fornøyd.

- Det er moro å kunne bidra, og i dag var jeg involvert i to av scoringene, i tillegg til at jeg var nær ved å få et selv også, sier Gamsten til Nettavisen, tydelig fornøyd etter å ha trent alternativt i over en uke.

- Fem mål på dine siste fem kamper før Wolves-kampen, i tillegg til målgivende på løpende bånd. Spiller du din beste fotball noensinne?

- Det går i alle fall bra for tiden, og jeg brukte mye av sommeren for å bygge meg opp. Jeg var veldig innstilt på å revansjere meg, forteller Blackburn-stjernen.

- Jula avgjør
Selv tror 29-åringen at jula vil avgjøre om Blackburn vil være sterke nok til å komme tilbake i europeisk selskap.

- Det er en periode som avgjør mye.

- Stoke, WBA og Sunderland er alle overkommelige oppgaver på papiret, men det er ingen lette kamper i Premier League lenger, minner Blackburn-spilleren om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere