Gå til sidens hovedinnhold

Gamsten fus i Blackburn

Morten Gamst Pedersen forbereder seg til årets Premier League-sesong i trygg forvissning om at han er sjefens førstevalg.

- Det går veldig bra. Jeg har fått mye ansvar, sier vadsøværingen til TV 2 Nettavisen. Lørdag serieåpner Blackburn bort mot West Ham.

Der kommer Morten Gamst Pedersen til å spille en sentral rolle.

Tar alle dødballer
- I treningskampene har jeg tatt alle innkast, alle cornere og alle frispark i nærheten av motstandernes mål. Det tar jeg som en tillitserklæring. Jeg regner med at jeg fortsetter å ta dødballene når sesongen starter også, sier Gamsten.

I fjor høst opplevde han sin tøffeste periode som fotballspiller. Overgangen fra Tromsø idrettslag til Blackburn Rovers var stor. Større enn unge Pedersen fra det høye nord var forberedt på.

Riktig nok fikk han tillit av manager Greame Souness i de første kampene. Men da Mark Hughes overtok som sjef på Ewood Park, havnet Morten på benken. Der satt han i flere måneder.

Så fikk han sjansen. Og grep den.

Føler trygghet
Nå er Morten Gamst Pedersen aldri usikker før Hughes leser opp de elleve navnene som skal utgjøre Blackburns elleve startmenn. Han vet at han er blant sjefens utvalgte.

- Her borte kan man aldri være helt sikker, men jeg føler at jeg blir satset på, sier lynvingen.

Han mener det viktigste stikkordet er trygghet.

- Jeg føler at jeg er blitt mye tryggere, både i gruppa og ellers. Trygghet er viktig på alle områder. I starten bodde jeg på hotell og kjente ingen. Nå har jeg fått meg egen leilighet og har en omgangskrets. Du kan tenke deg selv – det er ikke noe godt utgangspunkt for å gjøre en god jobb når du føler deg utrygg.

Måltjuv
I sommerens treningskamper har Gamsten også stått fram som målgjører for Blackburn. På seks kamper har han scoret tre mål, senest da Blackburn storspilte og vant 4-0 over det spanske topplaget Espanyol sist lørdag. Blackburn har ennå til gode å tape i sesongoppkjøringen.

- Det går veldig bra, både for meg og laget. Vi har spilt mot bra lag også, poengterer lysluggen.

Derfor ligger lista litt høyere enn sist sesong. 15. plassen skal forbedres.

- Vi sikter oss inn mot øvre halvdel. Jeg mener vi er gode nok for en plass blant de ti beste, sier Morten.

Nøkkelen ligger i en god start:

- Å komme godt i gang, betyr utrolig mye i fotball. Får vi en god start, kan det bli fantastisk bra. Bare se på Start i eliteserien i år – og Tromsø i fjor.

Åpner borte
Serieåpningen borte mot nyopprykkede West Ham er en gylden anledning til å åpne med tre viktige bortepoeng.

- Det bør være muligheter, fastslår Gamsten. Som er forberedt på å spille hele sesongen i Blackburn.

- Kommer det en større klubb, så får det bare komme. Akkurat nå har jeg det kjempebra her.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken