Gå til sidens hovedinnhold

Gamsts manager må gå på dagen

Lederen av Blackburns norske supporterklubb ble målløs da Nettavisen ga ham nyheten.

Blackburn-manager Sam Allardyce har fått sparken med umiddelbar virkning, melder klubben i en pressemelding på mandag.

«Venky Group, eierne av Blackburn Rovers Football Club, har i dag bekreftet at manager Sam Allardyce og assistenttrener Neil McDonald forlater klubben med umiddelbar effekt,» heter det i pressemeldingen.

Videre forklares det at avgjørelsen er en del av klubbens større planer og ambisjoner, og at man vil takke Allardyce med jobben han har gjort for Blackburn.

Steve Kean, trener for førstelaget, vil lede Morten Gamst Pedersen og hans lagkamerater i nærmeste framtid.

- What?
Lederen av Blackburns norske supporterklubb (BRSCN), Bjarte A. Bakke, har vært opptatt i møter på mandag, og var ikke informert om sparkingen da Nettavisen kontaktet ham.

- What? er Bakkes første reaksjon, før han trenger noen sekunder på å fordøye nyheten.

- Dette er litt av en overraskelse å få etter å ha sittet i et langt møte. Jeg er sjokkert. Jeg hadde ikke forventet dette, sier han.

Han mener sparkingen er et «større lyn fra en klar himmel enn noen andre».

- Årets Blackburn-lag er sannsynligvis det dårligste laget på papiret siden jeg ble Blackburn-supporter i hvert fall. Men «Big Sam» har gjort jobben sin gjennom å holde oss oppe i divisjonen. Han har gjort en god jobb under små ressurser, vil jeg påstå - selv om det ikke er noen hemmelighet at vi spiller veldig kjedelig fotball, mener Bakke.

«It's about how to win»
På stående fot er det vanskelig for supporterlederen å peke på en spesiell grunn for sparkingen, men tror det kan være av flere årsaker. Han nevner spillestil, transferpolitikk, mulige krav fra Allardyce eller mulige planer fra eiernes side allerede fra starten av om å kvitte seg med Allardyce som mulige konflikttyper.

- Da Venky Group overtok eierskapet, snakket de om spillestilen. «It's not about winning, it's about how to win», sa de da. Det bet jeg meg merke i, og det kan være en av årsakene til at han må gå, tror Bakke.

Han vil ikke spekulere i om hvem som kommer til å overta ansvaret for laget.

- Jeg har ikke peiling, helt ærlig. Jeg hadde ikke sett for meg dette i det hele tatt, innrømmer han.

Det hadde nok heller ikke Big Sam selv.

- Sjokkert og skuffet
- Jeg er veldig sjokkert og skuffet over å måtte forlate Blackburn, sier Allardyce via nettsidene til den engelske managerforeningen (LMA).

- Jeg er ekstremt stolt over å ha ledet denne klubben, og jeg har nytt et fantastisk forhold til spillerne, staben og supporterne gjennom tiden jeg har hatt her. Jeg ønsker både dem og klubben det beste for framtiden, legger han til.

Lederen i LMA, Richard Bevan, sier dette:

- Når nye eiere tar over en klubb, er managerens posisjon dessverre ofte truet. Uheldigvis for Sam har dette nå skjedd to ganger med ham, og ved begge anledningene har det vært ekstremt vanskelig å forstå tankene bak. Det er ironisk at Sam i det ene minuttet blir foreslått som Englands nye landslagstrener, og i det andre øyeblikket står han uten jobb.

Kjøpt opp i november
«Big Sam» Allardyce overtok som Blackburn-manager etter Paul Ince i desember 2008, etter at laget hadde hatt en horribel sesongstart under Inces ledelse. Allardyce førte laget til trygg grunn og 15.-plass i 2008/09-sesongen, før klubben tok skrittet opp og ble nummer ti sist sesong.

I oktober i år ble det kjent at det indiske selskapet Venkateshwara Hatcheries Group ville kjøpe opp klubben. En måned senere ble det bekreftet at firmaet, nå under navnet Venky's London Limited, hadde kjøpt Blackburn for 23 millioner pund.

Etter å ha oppnådd flere gode resultater den siste tiden, står Blackburn nå med tre tap på sine fem siste kamper. På søndag tapte laget 2-1 for hjemmesterke Bolton, mens laget gikk på en stygg smell på Old Trafford for få uker siden da det ble 1-7 med hjem i bagasjen til Lancashire.

De nye eierne gjorde det da klart at de ville bruke tid til å bygge opp laget, og at målet ikke var at Blackburn umiddelbart skulle kjempe om en topp fem-plassering.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken