Tyler Farrar vet godt hva det vil si å ha et forventningspress på sine skuldre.

Ikke bare er han en av få ryttere som har gitt Mark Cavendish reell kamp i spurtene de siste sesongene, han var også en del av Garmins vannvittige klassikerlag i fjor.

BLOGG:Kan noen vippe Cavendish ned fra spurttronen?

Etter å ha plukket opp klassikerstjerner som Thor Hushovd og Heinrich Haussler fra Cerveélo Test Team, var Garmin-Cervélo på papiret nærmest uslåelige i fjor.

Gjorde mange feil
Men sykkelritt vinnes ikke på papiret, noe resultatene også viste. For det var ikke før på siste forsøk, under Paris-Roubaix, at laget endelig lyktes med å ta en stor seier.

- Vi var en ny gruppe og det tok litt tid før vi ble kjent med hverandre. Vi gjorde feil under de første rittene, men mens klassikersesongen utviklet seg fikk vi ordnet opp i det, forklarer Tyler Farrar til cyclingnews.

I år vil ikke lenger alle øyne være rettet mot Jonathan Vaughters mannskap. BMC er nemlig den nye sjefen i gata.

Les også:Hushovds viktigste hjelper

Med stjerner som Philippe Gilbert, Thor Hushovd, George Hincapie og Marcus Burghardt er det nå forventet at det amerikanske laget skal rake med seg rubbel og bit. Men så enkelt er det ikke, i hvert fall ikke hvis vi skal tro Farrar.

- Vi dummet oss definitivt ut noen ganger i fjor og utnyttet ikke potensialet til det fulle, men det er også sånn at media blåser ting til de grader ut av proporsjoner.

Ikke nok å være sterke
Dermed tror ikke Farrar at BMC får det like lett som flere vil ha det til.

- At du har sterke ryttere er ikke i seg selv ensbetydende med at du kommer til å vinne alle klassikerne.

- Det var så mye snakk over vinteren i fjor at hvis vi ikke tapetserte pallen i hver eneste klassiker ville det være som å feile i enkeltes øyne. Det er ikke realistisk.

BLOGG:Skal fylle tomrommet etter Hushovd

Selv satser Farrar mest på Gent-Wevelgem, en klassiker som oftest avgjøres i en massespurt.

- Jeg har alltid sagt at Flandern rundt er mitt favorittritt, men spesielt nå som de har forandret løypen tror jeg ikke det er et ritt for meg. Det er klart hardere nå.

- Derfor vil mitt personlige mål være Gent-Wevelgem. Av de store klassikerne er det rittet som passer meg og mine egenskaper best, avslutter amerikaneren.

Tror dere BMC kommer til å lide samme skjebne som Garmin gjorde, eller vil Hushovds lag leve opp til de enorme forventningene? Si din mening i diskusjonsfeltet!