Det internasjonale proffsirkuset har inntatt Kina og Tour of Beijing for alle første gang.

Etter torsdagens etappe fortalte Alexander Kristoff oss om utfordringer på massasjebenken, men det er også andre ting som ikke går helt som planlagt for arrangøren.

Rundt 10 kilometer unna avslutningene i Yong Ning viste Eurosport 2 bilder av en gruppe ryttere. Plutselig tar en vindkule (sannsynligvis utløst av helikopteret som produserer TV-bildene) tak i reklameskiltene rytterne nettopp har passert, det slynges opp i luften og ender opp med å sende Yannick Eijssen (BMC Racing) i bakken.

På linje med Arvesen-velt
Deretter blir den arme rytteren påkjørt av en TV-motorsykkel. Det neste TV-bildet viser hvordan den unge belgieren får medisinsk behandling på stedet etter det britene hadde kalt en «freak accident». Den minnet faktisk litt om vår egen Kurt Asle Arvesen som ble offer for en flygende sykkel under Tour de France.

- Det var utrolig synd for Yannick. Han er romkameraten min her nede, og jeg tror han pådro seg brudd i ansiktet, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

- Vet du noe om hva som skjedde?

- Jeg tror det må ha vært på grunn av helikopteret. Det var ikke noe særlig vind i dag, og jeg synes helikopteret fløy lavt hele dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stort klatretalent
21 år gamle Eijissen er spådd en lysende framtid på sykkelsetet. Sportsdirektør John Lelangue har allerede utropt rytteren til Belgias neste Lucien Van Impe. Han vant for øvrig Tour de France i 1976.

I BMC-trøyen har ikke unggutten vist fram slike egenskaper foreløpig, men han lå for så vidt sprek ut under fredagens etappe i Beijing.

- Han er et stort klatretalent, og han er en kul fyr. I dag hadde han kjørt bra og kom seg med i den gruppen, men så var han utrolig uheldig.

- Har du sett noe lignende?

- Nei, det er første gang jeg har hørt om flygende reklameskilter. Jeg vet at slike skilter har løsnet før, men de pleier ikke å komme gjennom lufta på den måten, erkjenner han.

Eijssen ble tvunget til å bryte etappen og ble fraktet rett til sykehus med bruddskader. BMC Racing melder at rytteren har pådratt seg kuttskader i ansiktet og et lite brudd i overkjeven.

Irsk spurtduell
Hva det sportslige angår, hadde den 3. etappen av rittet den mest utfordrende etappeprofilen. Chris Froome (Team Sky), Nicolas Roche (AG2R) og Philip Deignan (RadioShack) dannet en potent trio som skulle vise seg å holde hele veien inn til mål.

Roche spurtet best av de tre, og snappet etappeseieren en halv sykkellengde foran landsmannen Deignan. Sammenlagtleder Tony Martin kom inn sammen med hovedfeltet som kom inn sekundet bak vinneren.

Tyskeren beholder dermed sammenlagtledelsen og har en god sjanse til å vinne rittet sammenlagt.

Alexander Kristoff kom inn 13 minutter og 29 sekunder bak Roche.

- Jeg tok det rolig etter den første klatringen. Jeg forsto at jeg ikke ville klare å henge med over den neste, så jeg rullet rolig inn med gruppetoen, forklarer han.

Tour of Beijing avsluttes søndag.

Resultater, 3. etappe:
1. Nicolas Roche (AG2R) 3:53,15
2. Philip Deignan (RadioShack) st
3. Chris Froome (Team Sky) +1
4. Francesco Gavazzi (Lampre) st
5. Nick Nuyens (Saxo Bank) st
6. Paul Martens (Rabobank) st
7. Angel Madrazo (Team Movistar) st
8. Simon Clarke (Team Astana) st
9. Michael Barry (Team Sky)
10. Luke Roberts (Saxo Bank) st
(..)
131. Alexander Kristoff (BMC Racing) +13.29

Sammenlagt:
1. Tony Martin (HTC-Highroad) 7:10,19
2. David Millar (Garmin-Cervélo) +17
3. Chris Froome (Team Sky) +26
4. Steven Cummings (Team Sky) +35
5. Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) +39
6. Luis Leon Sanchez (Rabobank) +41
7. Jean-Christophe Peraud (AG2R) +43
8. Andrej Grivko (Team Astana) st
9. Dario Cataldo (Quick Step) st
10. Niki Terpstra (+46)