Gå til sidens hovedinnhold

Går for gull i poker-EM

Norgesmester Sverre Krogh Sundbø tar med seg en bag full av selvtillit når han reiser til London for å delta i poker-EM.

24-åringen er en av fem norske deltagere i poker-EM, som starter på Grosvenor Victoria Casino i London fredag kveld. Verdensmesteren i online poker, Edgar Skjervold, er også i den norske kontingenten.

- Ambisjonen er selvfølgelig en topplassering. Det er mulig å vinne, mener Krogh Sundbø.

Tar med A-spillet
TV 2 Nettavisen traff ham i Oslo dagen før avreise. Krogh Sundbø er regjerende mester i Expekts norgesmesterskap, og fikk verdifull erfaring i livespill da han deltok i VM i Las Vegas i juli.

- Jeg merket i Las Vegas at det ikke skorter på muligheter hvis spillet mitt sitter. Og jeg har ambisjoner om å spille mitt A-spill. Det tror jeg kan holde til en god plassering, sier 24-åringen.

Han regner Dave ”Devilfish” Ulliott, Marcel Lüske og Ram Vaswani som Europas tre beste spillere. Men ingen er uslåelige. Likevel kommer det ingen protester fra Sverre Krogh Sundbø om ingen av disse tre sitter ved bordet han setter seg ned ved fredag klokken 21.00.

- Har du en spilleplan på forhånd?

- Nei. Jeg setter meg ned og observerer bordet, og lar det diktere utviklingen. Hvis bordet er tight, blir jeg aktiv. Og motsatt. Det er vanskelig å ha en fast spilleplan i poker, mener norgesmesteren.

Styrke & svakhet
I VM gikk han på en smell etter å ha sittet 25 timer ved pokerbordet i løpet av halvannet døgn. En halvtime før dag to var over, røk han ut på en dårlig timet bløff.

- Plutselig dukker det opp store feil. Det er nok svakheten min. Jeg er litt uerfaren. Styrken er at jeg er i stand til å danne meg en formening om hvordan andre spillere oppfatter meg, og utnytte deres oppfatning av meg som spiller. Tror jeg, da.

Sverre Krogh Sundbø er utadvent, og smiler ofte. Også når han spiller poker, med gevinster på flere millioner kroner.

- Målet mitt er å motbevise ordtaket ”the nicer the guy, the worse the player”, smiler han.

Inngangsbilletten til poker-EM koster 5.000 euro. Krogh Sundbø er sponset, og betaler ikke en krone for å delta i mesterskapet.

- Jeg føler meg privilegert som får lov til å spille så store turneringer. Jeg gleder meg som bare det.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken