*Nettavisen* Sport.

Går for historisk Vuelta-seier

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Denis Mensjov snakker ut etter Tour de France-vrakingen.

24.01.11 16:48

ASOs valg av Saur-Sojasun som mottager av Wild Card til årets Tour de France satte en brutal stopper for Denis Nikolajevitsj Mensjovs planer om å klatre helt til toppen i verdens største etappeirtt.

LES MER:Tour de France vraker Mensjov og Sastre

Russeren som ble nummer tre i fjor, nummer fire i 2008 og nummer fem i 2006 må dermed legge om sesongplanen. Resultatet er at «The Silent Assassin» skal prøve å gjenskape giro-seieren fra 2009 og vuelta-seirene fra 2005 og 2007.

- Jeg liker årets giro og jeg skal også prøve å vinne vueltaen, forteller Denny til Marca.

Inn i historiebøkene
Vinner Mensjov Spania rundt vil han stå med tre seire. Ingen har vunnet fler utgaver av rittet, og bare Roberto Heras og sveitseren Tony Rominger har like mange.

Mensjov har en imponerende statistikk i Grand Tours. Siden 2005 har han hvert år endt blant de fem beste i minst én av de tre store etapperittene i sykkelsporten. Tour de France er det eneste av de tre han ikke har vunnet, i år får han ikke muligheten til å endre på dette.

Om han vinner Tour de France en dag i fremtiden blir han medlem i en eksklusiv klubb. Bare Jacques Anquetil, Alberto Contador, Felice Gimondi, Bernard Hinault og Eddy Merckx har vunnet alle «de tre store».

DISKUTERWILD CARD-UTDELINGEN HER!

Bekymrer seg ikke over Sastre
Siden Geox-TMC er vraket fra ASO-arrangementene Paris-Nice og Tour de France, samt det italienske etapperittet Tirreno-Adriatico, er Mensjov og hans spanske lagkamerat Carlos Sastre pent nødt til å kjøre sammen mange ritt.

Mensjov og Sastre er nok ikke veldig begeistret for at de stort sett vil ha et identisk rittprogram, men russeren insisterer på at dette ikke vil være problematisk.

LES MER:Er dette en kaptein for mye?

- Det faktum at jeg og Sastre kanskje vil ha de samme målene er ikke noe problem. Vi kjører som et lag og fra ritt til ritt må man bestemme hvem som skal hjelpe hvem, sier 32-åringen fra Oryol.

Mensjov kan melde om forholdet til Sastre blir bedre dag for dag.

- Jeg har kjent Sastre i mange år, dog ikke så godt. Men vi fungerer godt sammen og forholdet vårt vokser dag for dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Spansk program
Marca skriver at russeren vil kjøre de spanske rittene Challenge Mallorca, Ruta del Sol og Katalonia rundt tidlig på sesongen. At Carlos Sastres program er noe særlig annerledes er lite trolig.

Deretter går turen til Sveits og Tour de Romandie. Bare sloveneren Simon Spilak slo russeren i fjorårets utgave av rittet.

Etter dette skal Mensjov kjøre et av sesongens to store mål, Giro d'Italia.

procycling.no trenger venner på facebook!

Følg procycling.no på twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag