Gå til sidens hovedinnhold

Går glipp av millioner

Norsk idrett går glipp av titalls millioner kroner i året fordi et stort antall tippere ikke tilknytter seg grasrotandelen.

(ANB) - De fleste er klar over ordningen, men mange glemmer det. Fortsatt er det over en million kunder hos oss som ikke har funnet seg en mottaker, sier kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping til Gamlebyavisen i Fredrikstad.

296 millioner kroner
2011 ble et rekordår for det som mange har skjønt er en attraktiv og lettvin inntektsmulighet. I løpet av fjoråret tilførte spillerne hos Norsk Tipping 296 millioner kroner til frivillighets-Norge gjennom grasrotandelen. Det var en økning på 32 millioner kroner fra året før.

190 av de 296 millionene gikk til idrett. Men potensialet er mye større. Hvis flere hadde benyttet seg av grasrotordningen, ville atskillig flere millioner blitt tilgodesett lokale formål.

Ved å knytte seg til ordningen, vil fem prosent av innsatsen i Lotto, Viking Lotto, Joker, Oddsen, Tipping eller Keno gå til grasrotmottakeren, som den enkelte spiller velger selv.

Enkel registrering
Det er veldig enkelt å registrere seg, enten på egen hånd eller via internett eller hos en kommisjonær.

- Når nye kunder registrerer seg, spør vi alltid om de ønsker å knytte seg til ordningen. Hvis kunden ikke har organisasjonsnummeret til det gode formålet man ønsker å støtte, kan vi lett søke det opp, sier Haakon Viken i Gamlebyen Frukt og Tobakk, for øvrig en av landets eldste tippekommisjonærer.

På et lite øyeblikk kan tipperen dermed være med og bidra til kjærkomne inntekter for breddeidrett eller andre kulturformål uten at det koster noe ekstra. (ANB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger