Går glipp av Paris-Roubaix

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Matti Breschel har kjent skaden i kneet siden Tour de France, nå mister klassikerne.

18.11.10 17:48

Mye av årsaken til at Matti Breschel forlater Saxo Bank til fordel for Rabobank er fordi han vil kjøre for egne sjanser i brosteinsklassikerne på vårparten. Nå mister han Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix grunnet en belastningsskade i kneet.

Dansken må opereres, og kan være ute i tolv uker.

- Operasjonen er allerede på tirsdag. Selvfølgelig er det bittert å gå glipp av vårens klassikere, men jeg må trøste meg med at det er andre mål. Det er Tour de France, og ikke minste verdensmesterskapet i Danmark, sier Breschel til sporten.dk.

Oppstod i Roubaix i fjor
- Jeg har faktisk følt smerten siden jeg begynte å rehabilitere etter en kneskade som oppstod under Paris-Roubaix i vår, forteller dansken.

26-åringen kjørte som hjelperytter for Fabian Cancellara i årets brosteinsklassikere, men viste i VM i Geelong at han kan kjempe med de aller beste i lange endagsritt.

- Det er definitivt ikke den beste starten i et nytt lag. Men Rabobank visste at jeg hadde noen problemer og ønsker bare at jeg får behandlet det så raskt og godt som mulig.

6-12 uker
Først skal Breschel gå en stund på krykker, etter det er han ute i seks til tolv uker.

- Da jeg begynte å trene etter den korte pausen etter VM, gjorde det vondt. Jeg trodde og håpet at jeg skulle kjøre det vekk i oppstartfasen, men det viste seg at det var for ille til det, uttaler han.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag