I fjor sommer trodde Henderson at han ville overta rollen som førstekeeper i Manchester United.

Men etter å ha slitt med ettervirkninger av koronasykdom i sesonginnledningen, og en god David de Gea i buret underveis i sesongen, fikk 25-åringen aldri skikkelig muligheten til å vise seg fram.

Til sammen ble tre kamper for førstelaget - ingen i Premier League - fasit for målvakten forrige sesong.

Les også: Ronaldo og United-kapteinen topper dyster statistikk: – Ingen grunner til at dette er akseptabelt

– Jeg var rasende

I et intervju med talkSPORT går Henderson nå hardt ut mot United, for det han mener var brutte løfter fra klubbens side.

– Jeg avslo flere gode muligheter til å gå på utlån forrige sommer fordi jeg ble lovet plassen som førstekeeper. Og de lot meg ikke gå på lån. Det var frustrerende, sier Henderson.

– Å sitte på benken og kaste bort tolv måneder i den alderen, er kriminelt. Jeg var rasende, fortsetter han.

Les også: Fryktet det verste da Strandberg storspilte for Norge - så kom gladbeskjeden

Ville ikke snakke med ten Hag

Henderson har nå blitt lånt ut til Nottingham Forest, hvor han trolig vil få fast spilletid for den nyopprykkede Premier League-klubben den kommende sesongen.

– For å være ærlig, så har det trolig vært de de tøffeste tolv månedene i karrieren min. Det har vært tøft, det har vært vanskelig og jeg er så glad for at jeg har kommet ut i den andre enden av det nå.

Til tross for en ny manager i Erik ten Hag, var 25-åringen sikker på at han ville bort før i det hele tatt å ha møtt nederlenderen.

– Nei, jeg ville ikke at han skulle se meg på trening, fordi jeg visste at han sannsynligvis ønsket å beholde meg. Så jeg sa til ledelsen at jeg trengte å spille fotball. Jeg ønsker ikke å være her og spille andrefiolin.