Frankrike gjorde jobben da de tidligere denne uken sikret åttedelsfinaleplass og gruppeseieren i «dødens gruppe» foran lag som Tyskland og Portugal.

En spiller det var knyttet høye forventninger til før mesterskapet var Kylian Mbappé, som fortsatt har til gode å score så langt. Tidligere fransk landslagsspiller Jérôme Rothen er ikke nevneverdig imponert over det han har sett av PSG-stjernen.

Han mener først og fremst at spillerens ego er så stort at det skaper problemer for landslagssjef Didier Deschamps.

- Det at han er en leder på banen er ikke et problem, men at det (egoet hans) også strekker seg til utenfor banen, det plager meg, sier Rothen til RMC Sport.

Og fortsetter:

- Jeg tror ikke Didier Deschamps lenger kan takle det og det er problematisk. Det er egentlig ganske overraskende at han lar Kylian Mbappé prøve seg på så mye forskjellig.

Les også: Dolberg sendte Danmark til kvartfinale i EM - Bale forlot intervjuet etter kampen

- Forventer mer

Rothen mener nå at PSG-stjernen må vise seg fra en bedre side dersom han personlig skal ha et vellykket mesterskap.

- Vi forventer mye mer. Alle tenker at Mbappé er en av de beste spillerne i Europa. Men hvis man setter ham i den kategorien, så kan man ikke være fornøyd med det han har gjort så langt.

En annen ting Rothen ikke klarer å legge skjul på er at han har sett seg lei av å se Mbappé bak ballen når Frankrike får frispark i god posisjon.

- Er han klar over at han ikke har den samme klassen på frispark som noen av de andre i gruppa? Kanskje han setter dem på trening, men jeg ser alle kampene til Mbappé. Kan man huske et pent frispark? Fra 25 meter?

- Jeg kan huske noen fra Griezmann, noen fra Pogba. Der har vi to, en høyrebent og en venstrebent. Så hva gjør han (Mbappé) der? spør Rothen.

- Reagerte på Giroud-kommentar

Før EM havnet Mbappé i medienes søkelys med negativt fortegn da det skal ha oppstått en konflikt mellom han og Olivier Giroud.

Bakgrunnen var et intervju Giroud gjorde etter treningskampen mot Bulgaria, som Frankrike vant 3-0 etter blant annet to mål av Chelsea-spissen.

- Iblant går man på løp, men baller kommer ikke. Vi burde kanskje ha funnet hverandre bedre, skal Giroud ha uttalt.

Ifølge L'Equipe reagerte Mbappé på kommentaren og følte at det var myntet på ham. Avisen hevdet PSG-stjernen ønsket å stille til pressekonferanse dagen etter for å snakke for seg. Det skal trener Didier Deschamps ha sagt blankt nei til.

RMC Sport beskrev Mbappé som irritert i de påfølgende dagene, og Deschamps skal ha sørget for at de to snakket sammen i håp om at de skulle legge hendelsen bak seg.

Mbappé og de franske stjernene sikret seg imidlertid avansement fra gruppespillet og skal i aksjon igjen mandag kveld når Sveits venter i åttedelsfinalen.