LILLEHAMMER (Nettavisen): Unggutten fikk gå på Norges førstelag under søndagens herrestafett på Lillehammer. Eldar Rønning ble for første gang på lang tid skjøvet ned på andrelaget, men det var trønderen som gikk fortest og vekslet i tet etter førsteetappe.

- Neste stafett er OL-stafett, og jeg er glad jeg ikke skal ta ut det førstelaget, sier Golberg til Nettavisen etter søndagens etappe.

- Hvis du kan velge, går du helst lagsprinten eller stafetten i OL?

- Jeg har veldig lyst til å gå klassisk lagsprint i OL, det er kanskje høydepunktet denne sesongen, så får vi ta alt det andre som det kommer, innrømmer han.

- Ferdig med det
23-åringen møtte veggen under ski-VM i Val di Fiemme. Han sprakk fullstendig og ble kritisert av en samlet skinasjon etter fadesen på lagsprinten.

- Er det derfor du foretrekker lagsprinten, for å ta en form for revansje?

- Jeg er ferdig med det, men jeg har brukt det som motivasjon for å komme meg ut på trening i sommer og høst, og det har bare vært positivt, sier han.

Om søndagens førsteetappe, der han falt midtveis, sier han følgende:

- Jeg har hatt et par dårlige opplevelser, i dag og sist. Vi får ta dette på ulykkeskontoen. Det var ikke noe god dag i dag. Jeg gikk veldig dårlig på ski i dag, og det ble en dårlig opplevelse, er erkjennelsen fra den talentfulle skiløperen.

Balansekunstner
Selv om han falt, fanget TV-kameraene opp at Golberg balanserte på én ski i nærmere fem sekunder før han til slutt deiset i bakken. Balanseferdighetene er det derfor ingenting å si på.

- Jeg ble veldig imponert av meg selv en periode der, men så svartnet det, og da datt jeg. Det kunne blitt veldig bra om jeg hadde klart å stå der. Men det ble bare nesten, sier Golberg.

Han forteller at oppladningen til løpet ble forstyrret av en natt med mange følelser etter lørdagens seier på 15-kilometeren.

- Jeg har ikke sovet så veldig godt i natt, det har jeg ikke. Nå får vi suge litt på karamellen, og så kommer det nye skirenn, sier han.

Søndagens stafett ble som kjent vunnet av Russlands førstelag, etter at Maksim Vylegzjanin spurtet fra Finn Hågen Krogh (Norge 2) og Petter Northug (Norge 1) på andre- og tredjeplass.

Les mer om stafetten her.

LES OGSÅ: