Går inn for Sykkel-VM i Norge

Foto: (Scanpix)

Et enstemmig forbundsting ga tommelen opp for VM i Bergen.

26.02.12 11:53

Etter en lang prosess gikk Bergen seirende ut av kampen om å være norsk søkerby til sykkel-VM 2016.

Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Trondheim, Lillestrøm og Drammen ble utkonkurrert i den interne norske søkerkampen i fjor høst.

- Det ser ut til at vår by vant fram på grunn av det kompakte arrangementet midt inne i bykjernen. Dessuten kan vi by på fantastisk natur og har allerede en solid infrastruktur på plass. Hele byen og regionen har samlet seg rundt dette arrangementet, og mye ligger klart allerede. Området med Bryggen og Fisketorget har serveringsstedene på plass langs hele løypen. Vi mangler å sette opp noen storskjermer, så er vi der, sa prosjektleder Eirik K. Halvorsen i Bergen kommune til procycling.no etter at byen vant frem i den norske søkerkampen.

Les også:Bergen søker Sykkel-VM i 2016

Også idrettsbyråden i Bergen var entusiastisk, og kunne love et kjempearrangement.

- Det blir folkefest her i byen for langt mindre enn dette. Jeg tror ikke dette bare vil involvere Bergen, men hele Vestlandet som region. Jeg er sikker på at vi vil gjennomføre et spektakulært arrangement med flott natur, masse mennesker og en profesjonell gjennomføring av mesterskapet, mente Gunnar Bakke.

Enstemmig vedtatt
Men før Bergen kunne rette fokus mot å overbevise det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om at de er byen som er best egnet til å arrangere VM, måtte forslaget om å søke VM til Norge bli vedtatt på sykkeltinget i Harstad denne helgen.

Les også:Hushovd: - Dette er Norges VM-fordel

Det skulle vise seg å bli en ren formalitet.

- Forbundstinget gir Forbundsstyret fullmakt til å fortsette prosessen med utarbeidelse av søknad om å arrangere VM landevei enten i 2016 eller 2017, skriver Norges Cykleforbund (NCF) på sine egne hjemmesider.

Det eneste forbeholdet forbundstinget tok er at styringskomiteen klarer å legge frem et bærekraftig budsjett, som godkjennes av Det Norske Veritas.

Land som Belgia, Storbritannia og Qatar har alle vært ryktet å gi Norge kamp om mesterskapet.

Det blir med andre ord en kamp mot mer etablerte sykkelnasjoner.

Tror på et norsk VM
Thor Hushovd har tidligere uttalt at han ikke tror det nødvendigvis vil være en ulempe for den norske søknaden.

- Det er slik at sykkelsporten ekspanderer mer og mer. UCI ønsker å spre idretten ut i verden, og det kan være en fordel for Norge, som ikke er av landene som pleier å arrangere slike mesterskap, sa den norske stjernesyklisten til procycling.no etter at Bergen ble valgt som norsk vertskapsby i fjor høst.

Han fikk den gang støtte av den norske sykkelpresidenten, Harald Tiedemann Hansen:

- At vi gikk for Bergen var blant annet fordi de hadde et sterkt særpreg og er litt eksotiske. UCI er klare på at de vil ha VM «worldwide».

TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg er enig at det er noe Norge må spille på om det skal være realistisk å få VM.

- Vi må spille på det vi er gode på, det som er annerledes med Norge i forhold til de andre søkerne, som for eksempel naturen i Bergen.

UCI bestemmer seg senere i år
Stoltenberg mener det er en galdmelding at det nå er endelig bestemt at Norge vil søke VM, men minner om at det fortsatt gjenstår et vanskelig, som må passeres.

- En ting er å søke, noe annet er å få det. Det er nå jobben for alvor starter. Lett blir det overhode ikke.

- Kanskje hadde det også vært en ide å fiske frem bildene fra Ski-VM i fjor, for å vise at dette har vi klart før. Jeg skal i hvert fall drømme om at vi når helt opp frem til det blir avgjort, avslutter kommentatoren.

Hvilken nasjon som får det ærefulle oppdraget å arrangere Sykkel-VM i 2016 vil bli annonsert under årets verdensmesterskap i Limburg.

PS: Under forbundstinget ble Harald Tiedemann Hansen også gjenvalgt som norsk sykkelpresident.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.