Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går løs på gull-Tørum

Foto: Thomas Gulbrandsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Knut Tørum er overbevist om at seriegullet havner på Lerkendal. Tom Nordlie er ikke like sikker.

LA MANGA (Nettavisen): Mandag ettermiddag ankom Tom Nordlie Lillestrøms treningsleir på La Manga. Treneren ble tre dager forsinket fordi sønnen Leander (6) ble innlagt på sykehus etter en akeulykke forrige uke.

- Han er i gode hender, og det ser ut til å gå bra. Jeg ønsker ikke å si mer om saken ut over det som har stått i media, sier Nordlie.

I Nordlies fravær har allerede RBK-trener Knut Tørum gått høyt ut over kulen og uttalt at han tror Rosenborg vil høste nok et seriegull ved sesongslutt.

- Vi har den beste og bredeste stallen i Norge. Det skal bli veldig vanskelig å slå oss i år, og jeg tror vi tar seriegull, uttalte Tørum til TV 2 Sporten.

Ikke like negativ
Brann-trener Mons Ivar Mjelde svarte Tørum på følgende måte i går:

- Det er ikke den beste stallen, men det beste laget som vinner serien, repliserte Mjelde.

Heller ikke Tom Nordlie er enig i at RBK kan innkassere gullet allerede i februar.

- Tørum er en god trener som har hatt suksess det første halvåret i Rosenborg. Men det kommer en hverdag for alle, også for unge Tørum og Rosenborg. Derfor bør man vente med å dele ut medaljene, sier Nordlie med et smil.

Søndag tapte laget hans 0-1 for Brann i La Manga Cup. Nordlie fulgte kampen på internett og var langt fra så negativ over prestasjonene som spillerne selv var.

- Jeg synes ikke det var så ille som mange skal ha det til. Vi spilte en jevn kamp mot en av de andre medaljekandidatene. Jeg har registrert at forventningene er skyhøye, og det skal de også være i LSK.

- Du skal huske på at vi har mistet to spillere som til sammen scoret 22 mål og hadde 10 målgivende. I tillegg har vi lagt om til et nytt spillemønster som det tar tid å venne seg til, understreker Nordlie.

Riise som indreløper
Treneren har lagt om til en 4-3-3-formasjon der Bjørn Helge Riise er trukket inn som indreløper, med nykommeren Karim Essediri på utsiden.

- Jeg ser at media har hengt seg oppe i det med Riise. Men sannheten er at han spilte i nesten samme posisjon i fjor, han er bare trukket litt lenger inn på banen. Det er også mulig at jeg kommer til å bruke ham en del som kantspiller, røper Nordlie.

Etter kampen mot Lillestrøm klagde Riise over at det defensive presset ikke fungerte som det skulle, noe som gjorde at han ble løpende mye i mellom.

- I den nye formasjonen er det helt avgjørende at presset fra de tre på topp fungerer. Mot Brann fungerte ikke dette presset perfekt, mener Nordlie, som er på utkikk etter en eller to spillere som kan styrke førsteelleveren.

- Bredden i stallen er god nok, men vi er ser etter en forsvarsspiller til. Anders Rambekk er en potet som kan brukes både på kantene og i midten. Får vi inn en midtstopper til, vil vi trekke ham ut på kanten. Men vi er kommer ikke til å handle inn spillere i panikk, understreker, Nordlie, som håper å ha Pål Steffen Andresen tilbake i full trening i slutten av mars.

Den nyansatte LSK-treneren kommer til å bruke tiden på La Manga og før neste Royal League-kamp til å eksperimentere litt med spillerne for å bli kjent med hvordan de fungere i ulike posisjoner.

Onsdag klokken 14 møter LSK KR Reykjavik i lagets neste kamp i La Manga Cup.

Se La Manga Cup LIVE

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere