*Nettavisen* Sport.

Går til frontalangrep på friidrettsforbundet

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg føler at veldig mange ting kan bli bedre.

12.08.13 19:09

Ezinne Okparaebo misset i starten og var sjanseløs i semifinalen på 100 meter. Etter løpet gikk hun til frontalangrep på friidrettsforbundet.

– Jeg føler at veldig mange ting kan bli bedre i forbundet. Noe er på gang, men forbundsledelsen må snakke mer med oss utøvere enn tilfellet er nå. Det er tross alt vi som driver med idrett som vet hvordan ting bør være.

– Nå er det mer at ting går i samme spor hele tiden. Vi får høre at forbundet har bestemt det ene eller det andre, og da blir det slik, sa Ezinne Okparaebo til de norske pressefolkene etter at hun var ferdig med sin VM-innsats.

Hun kom seg greit gjennom forsøket med 11,23 sekunder, men løp inn til 11,41 i semifinalen og var fire tideler fra en plass i finalen. Hun ble utklasset.

– Slik sesongen har vært i år, med masse usikkerhet og tåskade, er jeg egentlig ikke så veldig skuffet akkurat nå, sa hun til NTB.

Prosess
– Jeg vil ikke si at ledelsen i forbundet er diktatorisk, men jeg etterlyser en prosess, der alle parter blir hørt, og alt kan bli bedre. Det går på medisinsk oppfølging og planlegging, sesongopplegget og så må det blir mer samtale med oss, mente hun.

Okparaebo var nok mer skuffet da hun møtte norske pressefolk enn hun ville innrømme, for sjansen hennes til å nå finalen var over etter det første skrittet. Hun ble stående igjen i startblokkene og hadde en elendig reaksjonstid.

– Jeg kjente det var en liten bevegelse i feltet i starten og følte det var snakk om en tjuvstart. Dermed gikk jeg litt tilbake i blokka i det skuddet gikk, forklarte hun.

Hun måtte ha prestert 11,01 og satt norsk rekord med ni hundredeler for å ha kommet seg til finalen.

– Slik ting har vært i år vet jeg ikke om det hadde vært mulig. Men jeg kjente på oppvarmingen at jeg var bedre i dag (mandag) enn før forsøket søndag, så helt umulig ville det kanskje ikke vært, sa hun til NTB.

– Ikke opplegget som sviktet
– Det var ikke opplegget fra forbundet som sviktet nå, sa sprinttrener Leif Olav Alnes til NTB. Han skjønte at løpet og finalesjansen var over i det startskuddet gikk.

– Hun satset og jaget en finaleplass, selv om det kanskje kunne virke litt utopisk. Det gikk på å satse slik at det ble enten-eller, og nå ble det eller, la han til.

Sportssjef Ronny Nilsen var tydelig overrasket over den litt beske kritikken Okparaebo kom med.

– Først må jeg få vite hva dette dreier seg om, og så må jeg ta en prat med Ezinne. Jeg tror det er bedre at vi tar disse tingene internt enn via mediene, sa en lite taletrengt sportssjef til NTB.

– Hvis hun mener vi kan forbedre oss på mange områder, så skal vi selvsagt se på det, men før jeg kan si noe mer må vi sette oss ned og ta en prat, sa Nilsen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på dette i sommer, for da har jeg hatt fokus på sesongen. Jeg vil heller ikke skylde på noen akkurat nå. Sesongen min har vært preget av usikkerhet fra mars-april, og den er blitt som den er blitt, sa Ezinne Okparaebo før hun forlot Lusjniki stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag