*Nettavisen* Sport.

Garanterer norsk VM-gull

Helgens europamesterskap i Heerenveen ble en etterlengte opptur for norsk skøytesport. Nå garanterer sportssjef Finn Aamodt norsk EM- og VM-gull allerede om to til tre år.

10.01.05 14:45

To distanseseirer, brukbare sammenlagtplasseringer og norgesrekorder og personlige rekorder på løpende bånd. Joda; helgens mesterskap i den nederlandske skøytehovedstaden ble gledelig sett med norske øyne.

Etter at skøytesporten her hjemme har ligget med brukket rygg siden Johan Olav Koss' og Ådne Søndråls glansdager, mener mange å se konturene av en ny storhetstid.

Aller størst forventninger knyttes det til stortalentene Maren Haugli og Håvard Bøkko. Landslagstrener Peter Mueller har allerede trukket paralleller mellom Bøkko og legenden Eric Heiden. I dag nærmest garanterer sportssjef Finn Aamodt at 17-åringen og 19 år gamle Haugli blir våre neste sammenlagtmestere.

- De blir helt sikkert europamestere og verdensmestere. Det er ikke noe tvil i min sjel, for jeg vet veldig godt hva sånne unge folk skal ha av egenskaper, og de har alle egenskapene, sier Aamodt til NRK.

- Allerede om to år er Håvard i hvert fall europamester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.