*Nettavisen* Sport.

Garmin forsterker

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

En tidligere toppsyklist blir sportsdirektør i storlaget.

Den tidligere toppsyklisten Charles Wegelius skal nå hjelpe andre ryttere til suksess.

Den finskfødte briten blir nemlig sportsdirektør i Garmin neste sesong. Hovedfokuset til 33-åringen vil bli rittene i Italia.

- Han har tilbrakt mye av karrieren sin i Italia, og han kjenner italiensk sykkel inn og ut. Kulturelt vil han passe inn i vår eksentriske, men profesjonelle organisasjon, sier Garmin-sjef Jonathan Vaughters til cyclingnews.

Wegelius blir den andre forsterkningen Garmin gjør med tanke på sportsdirektøren før neste sesong. Allan Peiper kommer fra HTC, men Lionel Marie drar til storsatsningen GreenEdge.

- Vi har erfarne gutter som har gjort dette gjennom flere år. Når jeg ser etter direktører leter jeg etter noe veldig spesifikt, og Charlie har det.

Wegelius syklet sitt siste år som aktiv i år, og selv om han aldri ble noen stjerne har han vært en meget dedikert hjelperytter.

- Han var en talentfull klatrer, en dedikert hjelperytter. Han er en hardtarbeidende fyr, og det er det jeg ønsker i direktører. Du ønsker menn som forstår sykkel. Noen må du være en som har lidd under løp, og en som ikke har råd til å gjøre feil. Charlie har sett ritt fra alle sider. Du ser etter de smarteste, ikke de med høyest O2-opptak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.