*Nettavisen* Sport.

Garmin mistet storavtale

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Ville registrere Garmin-BigMat foran neste sesong.

Jonathan Vaughters rår over et av sykkelsportens aller beste sykkellag. Men amerikanerne sliter stadig med finansieringen.

Det gjorde at laget forente krefter med CervéloTestTeam etter 2010-sesongen. Cervélo trakk seg ut som sponsor i sykkelsporten, og ble etterhvert utstyrsleverandøren til det amerikanske storlaget.

På tross av midlene til Slipstream (selskapet som holder i profflisensen) og eier Doug Ellis, har Vaughters fortsatt jakten på en ny delsponsor.

Overfor cyclingnews.com avslører han at en avtale med franske BigMat på gaffelen, men heller ikke denne gangen materialiserte avtalen seg.

- Vi signerte en intensjonsavtale med BigMat om et delsponsorat for neste sesong. Derfor søkte vi lisens under navnet Garmin-BigMat. Mens vi holdt på med dette, fikk vi beskjed om at avtalen likevel ikke ble noe av, forteller Vaughters til nettstedet.

Det forklarer hvorfor Garmin-Cervélo ikke dukket opp blant lagene det internasjonale sykkelforbundet hadde mottatt lisenssøknader fra for en tid tilbake.

Les også: Disse lagene får trolig WorldTour-plass

Ellis må i stedet garantere for et sted mellom tre og fem millioner dollar, og på tirsdagens topp 15-liste fra UCI, var Garmin-laget tilbake på fjerdeplass.

- Dersom vi hadde ressursene til Sky eller BMC Racing, kunne vi fått til enestående resultater. Vi har bransjens flinkeste folk på dette laget. Vi trenger bare noen med visjoner som kan hjelpe oss til å bli aller best, mener Vaughters.

Han forteller også at Slipstream nå vurderer å ta rettslige skritt mot BigMat. Laget avsluttet sponsorjakten i Frankrike etter at intensjonsavtalen ble undertegnet. Samtidig melder cyclingnews.com at FDJ kan være i ferd med å skrive under en avtale med samme sponsor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.