Gå til sidens hovedinnhold

Garmin-sjef glad for Katjusja-ja

- Den riktige løsningen, sier Jonathan Vaughters.

Det internasjonale sykkelforbundet stilte seg bak avgjørelsen i voldgiftsretten, da Alexander Kristoff og hans Katjusja fikk tilbake verdenstourlisensen mandag.

Garmin-sjef Jonathan Vaughters mener forbundet ikke hadde noe annet valg:

- Dersom UCI hadde fratatt et annet lag lisensen, hadde det blitt en ny runde i voldgiftsretten. Hvis man forskutterer likt utfall for det nye laget, ville den prosessen bare blitt gjentatt i nye runder, sier Vaughters til cyclingnews.com.

Trøbbel for arrangørene
Avgjørelsen gjør at det nå er 19 lag med i verdenstouren. Det gir igjen problemer for arrangører som tidligere i år droppet å gi det russiske laget invitasjon til sine ritt.

Som medlem i verdenstouren har man nemlig krav på å få stille i de største rittene.

- Rittarrangørene må enten ta regningen for å ha med et ekstra lag, eller de må la en av invitasjonene frafalle. Det er en uheldig situasjon, men slik jeg tolker det tar arrangørene den ekstra utgiften på egen kappe.

- Bør ikke være en årlig prosess
I tillegg til å styre Garmin-laget, er Vaughters også leder for AIGCP (foreningen for de profesjonelle sykkellagene).

Med den hatten på, mener amerikaneren det er på tide å se på hvordan den årlige utdelingen av lisenser skal foregå.

Mange reagerte kraftig da det ble klart at Katjusja, med velfylte budsjetter for en 2013-satsing på aller høyeste nivå, ble degradert til prokontinentalt mannskap i midten av desember.

- Min personlige mening er at dette ikke bør være en årlig prosess, sier han.

- Man trenger mer permanente franchiser innenfor sykkelsporten. Sporten rammes av stadige tumulter, og det hemmer utviklingen. Man er nødt til å ta disse oppgjørene med en gang, og så bli ferdig med det. Det er greit at man blir målt etter gitte kriterier, men det bør ikke være en årlig prosess, mener Vaughters.

Han oppfordrer også UCI til å være langt tydeligere for hvilke kriterier som gjelder.

- De må være klart definerte, forståelige, gjennomsiktige, offentlige og i henhold til WADAs antidopingkode, påpeker han.

Kommentarer til denne saken