Gå til sidens hovedinnhold

Garmin-stjerne i sjokk etter avskjedigelse

- Dette vil prege oss lenge, sier David Millar i Garmin-Cervélo.

Selv om Thor Hushovd har et godt forhold til Matt White, har han ikke vært lenge nok i Garmin-Cervélo til å vite hva australieren kan utrette for et lag under klassikerperioden.

Det vet David Millar.

34-åringen var en av pådriverne da White bestemte seg for å styre karrieren i en annen retning.

- De nye rytterne kjenner ham ikke, men for oss som har vært her en stund – vil dette (tapet) ta tid. Jeg overtalte ham til å bli sportsdirektør hos oss, så jeg har litt av ansvaret selv. Da Jonathan (Vaughters, Garmin-manageren) og jeg laget en skisse for laget, var vi usikre på hva slags sportsdirektør vi ønsket oss.

- Whitey viste seg å være det perfekte valget: Han var fersk og omgjengelig, fortalte Millar til cyclingnews.com under Garmin-Cervélo-presentasjonen i Girona.

Sparket White
White fikk som kjent sparken etter å ha henvist Trent Lowe til en helsesjekk i Valencia i 2009. I tråd med lagets interne retningslinjer, kan bare det medisinske apparatet foreta slike avgjørelser.

Her finner du Facebook-siden vår!

Da styret i Slipstream Sports, selskapet som står bak sykkelsatsingen, ble informert om dette – valgte de å løse 36-åringen fra kontrakten.

- Å miste Whitey var helt forferdelig. Han er en av mine beste venner. Derfor var sjokket stort. Det var et hardt slag og det kommer til å prege oss lenge. Han var godt likt i laget og en karismatisk skikkelse, men vi er nødt til å fortsette, forteller Millar.

Les også: Derfor måtte han forlate Garmin

Han mener likevel avgjørelsen om å sparke sportsdirektøren var riktig:

- Vi hadde ikke noe annet valg. Det er slik vi er bygget.

Noen sterkere?
I tider som disse, kan det jo være en grei trøst at Garmin-laget aldri har vært sterkere enn det er nå. Hvor enn Millar kikker, enten det er mot brosteinsklassikerne, ardennerklassikerne, Giro d’Italia eller Tour de France, vil amerikanerne kunne stille med et av de sterkeste lagene i feltet.

2011 har også startet godt for laget, etter at Cameron Meyer sikret den første sammenlagtseieren allerede under Tour Down Under: Årets første ProTour-ritt.

- Med så mange sterke ryttere minner vi om en «hit squad». På papiret har vi en av de beste, om ikke det beste, laget foran både klassikerne og de store etapperittene. Det er rett og slett imponerende, erkjenner Millar.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr

Kommentarer til denne saken