Gå til sidens hovedinnhold

Garmins superbrødre

Michel (24) og Raymond (22) er Garmins nye superspurtere.

Det nederlandske brødreparet Michel og Raymond Kreder har lenge vært ansett som to av nasjonens mest lovende unggutter. Storebror Michel har kjørt for Garmin-laget i to sesonger, og foran denne sesongen ble også lillebror Raymond hentet opp fra Garmins rekrutteringslag.

Kreder-brødrene sesongdebuterer i Tour Méditerranéen. Det franske etapperittet går over fire etapper i det særlige Frankrike. Ryttere som Eddy Merckx, Gianni Bugno og Paolo Bettini har vunnet løpet tidligere.

Michel og Raymond har vært Garmins beste kort i løpet. Etter lillebrors fjerdeplass på den første etappen har Michel vunnet de to foregående etappene, etter godt opptrekk fra lillebror.

- Det var en fantastisk lagseier, sa Michel etter lørdagens seieren ifølge cyclingnews.

- Med fem hundre meter igjen satt jeg på min brors hjul og skrek «kjør» til han, da trakk han meg frem. Jeg trengte bare å passere han for å vinne, oppsummerte storebror.

Vaughters: - Kan vinne Amstel Gold Race
De to brødrene står høyt i kurs hos Garmin-Barracuda. Allerede i 2010, da Jonathan Vaughters signerte eldste bror Kreder, uttalte lagsjefen at Kreder kan vinne de aller største løpene.

- For meg er han den eneste nederlenderen som kan vinne Amstel Gold Race, sa Vaughters den gang.

I tillegg til å være en særdeles rask spurter er nemlig Kreder sterk i bakkene. I sin første sesong i Garmin ble han nemlig andremann i det kuperte GP Miduel Indurain. Bare slått av Joaquim Rodriguez.

Både Michel og Raymond har hevdet seg høyt oppe i store ritt som U23-ryttere. Nå er de klare for å overbevise blant de store guttene.

Kan vinne sammenlagt
Tour Méditerranéen avsluttes som vanlig med en etappe til Mont Faron. Sammendraget blir ofte avgjort i klatringen opp til mål.

David Moncoutié avgjorde sammendraget med seier på avslutningsetappen i fjor.

Etapperittet avsluttes søndag, men snøfall i Frankrike gjør at etappen bare blir 100 kilometer lang.

PS: Det er nå klart at stigningen til Mont Faron kuttes. Det blir målgang i bunnen av stigningen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021