Gary Neville ber United vente med Solskjær-avgjørelse

Neville med klar oppfordring:

STRÅLER: Ole Gunnar Solskjær nyter dagene i jobben som midlertidig manager for Manchester United. I serien har det blitt åtte seire på ni kamper for nordmannen.

STRÅLER: Ole Gunnar Solskjær nyter dagene i jobben som midlertidig manager for Manchester United. I serien har det blitt åtte seire på ni kamper for nordmannen. Foto: Martin Rickett/AP (NTB scanpix)

Manchester United-legenden mener klubben trenger mer tid før de bestemmer seg for om Solskjær skal få jobben permanent eller ikke.

11.02.19 20:42

Mandag skapte den britiske tabloidavisen The Sun overskrifter da de meldte at Manchester United-styret hadde bestemt seg for å gi Ole Gunnar Solskjær jobben som manager på permanent basis.

Solskjær blir ifølge avisen tilbudt jobben som permanent Manchester United-manager, men hevder avtalen ikke blir offentlig før til sommeren.

Samtidig kommer Manchester United-legenden med en klar oppfordring til klubben:

- Min personlige mening er at de bør vente til etter mars. Jeg tror ikke det finnes noen god grunn til å forhaste seg med det, sier han i The Gary Neville Podcast, skriver Manchester Evening News.

Neville, som for tiden jobber som fotballekspert på TV, mener Solskjær trenger å vise seg fram i flere kamper.

Eventyrlig start

Nordmannen har hatt en eventyrlig start på jobben som midlertidig manager.

På elleve kamper har det blitt ti seirer, og i helgen var det nedrykkstruede Fulham som fikk unngjelde da United vant 3-0 og tok med seg alle poengene hjem til Manchester.

VIL VENTE: Gary Neville ber Manchester United vente med å gi manager-jobben permanent til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Tøffe kamper venter

Solskjær og United går nå inn i en periode der det venter flere knalltøffe kamper.

I de tre neste kampene skal United møte Paris Saint-Germain, Chelsea og Liverpool.

Før mars er over, så venter også en returkamp mot PSG, samt storkamper mot både Arsenal og Manchester City.

Likevel er det ikke den tøffe motstanden som gjør at Neville ber United vente med en avgjørelse om Solskjærs fremtid.

- Det handler ikke om de tøffe kampene, men om at det er logisk å gjøre seg opp en mening etter en periode på tre-fire måneder. Jeg tror Solskjær har gode muligheter til å få jobben, sier Neville videre ifølge avisen.

Gode muligheter

Neville sier videre at han også tror Solskjær kan ha gode muligheter til å få jobben, selv om det skulle ende med tap mot PSG og Chelsea. Han understreker at det viktigste er hvordan laget fremstår i kampene, og ikke nødvendigvis resultatene.

- Hvis prestasjonene fortsatt er bra, så tror jeg det blir veldig vanskelig for styret å ikke skulle gi han jobben. For realiteten er at det er en stor risiko å skulle hente inn en annen manager, om han som er manager nå leverer resultater som kan vinne titler, sier Neville.

Skadeplaget PSG

Solskjær møtte mandag pressen i forkant av den første av to kamper mot PSG.

Der snakket nordmannen mye om egne spillere, men også om hva som venter på motsatt banehalvdel.

Det har blitt skrevet mye om skadene som herjer i PSG-stallen. Stjerner som Neymar og Edinson Cavani må se kampen fra sidelinjen. I tillegg er også Thomas Meunier stoppet av en skade.

- Alle lag som mangler spillere som Neymar, Cavani og Meunier, vil merke det. Men det vil gi andre spillere sjansen. For meg gjør det ting mer uforutsigbare for oss. Når du har sett den angrepstrioen (Kylian Mbappé, Cavani, Neymar) hele sesongen, vet du hva du kan vente. Denne gangen må vi i større grad gjette på hvordan de vil angripe kampen, sa Solskjær.

SKADET: En skade gjør at superstjernen Neymar ikke blir å se på banen når Manchester United og Paris Saint-Germain møtes tirsdag. Foto: Franck Fife (AFP)

Han og assistenttrener Mike Phelan var nylig i Frankrike for å se speide på sine motstandere i storkampen mellom PSG og Lyon.

- Det er vanskelig å sammenligne kamper. Men det er alltid bra å se spillere «live», for du får et helt annet inntrykk. Jeg så hvor lynrask Mbappe er, smilte nordmannen.

Tirsdagens storkamp mellom Manchester United og Paris Saint-Germain sendes på TV 2 sport 1, samt Viaplay og TV 2 Sumo. Kampstart er 21, og oppgjøret kan også følges i Nettavisens livesenter.

PS: Følg gjerne Nettavisen sport på Instagram!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag