Gå til sidens hovedinnhold

Gary Neville: - Han får rødt kort for skaden - ikke for taklingen

Gary Neville mener det var strengt å sende Pascal Struijk i dusjen etter at han påførte Harvey Elliott brudd i ankelen.

Liverpools Harvey Elliott ble båret av Elland Road-matta med en alvorlig ankelskade, etter å ha blitt taklet av Leeds' Pascal Struijk et kvarter ut i andre omgang i søndagens Premier League-oppgjør.

Producer valgte ikke å vise repriser av taklingen, men det var tydelig fra blant andre Mohamed Salahs og Jürgen Klopps reaksjon at det dreide seg om en stygg skade.

- Ikke rødt kort

Etter at VAR hadde sett på hendelsen, dro dommer Craig Pawson opp det røde kortet og sendte Struijk i dusjen for forseelsen. Den avgjørelsen er ikke Gary Neville enig i.

- Det viktigste er at det går bra med gutten, men jeg er ikke sikker på at det er rødt kort. Vi ser det igjen her, men vi kan ikke vise det. Det røde kortet er et resultat at skaden og ikke taklingen, sa Gary Neville på Sky Sports.

Han fikk støtte av tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp, som samtidig ønsket Elliott god bedring.

- Personlig synes jeg det er en harmløs takling. Prøver han å skade ham? Nei, selvfølgelig gjør han ikke det. Jeg føler med Struijk og lurer på om han hadde blitt utvist om ikke han hadde brukket ankelen. Jeg tror ikke det, sier Redknapp.

Klopp: - Så det umiddelbart

Liverpool-manager Jürgen Klopp var først og fremst opptatt av at det nå går så bra som mulig for Elliott, og at 18-åringen er på beina igjen raskest mulig.

- Det er en stygg skade. Han spilte en fantastisk kamp igjen og er en utrolig spiller. Man ønsker ikke at en så ung gutt skal få en slik erfaring så tidlig i karrieren, men nå er det slik. Vi må være der for ham, og det kommer vi til å være.

- Vi må selvsagt spille uten ham, men vi venter også på ham fordi han er en topp-topp spiller. Jeg så situasjonen og kunne umiddelbart se hva som skjedde, for jeg så at foten hans ikke var på rett plass. Det er derfor vi alle er sjokkert.

Søndag kveld opplyste Liverpool Football Club om at Elliott er skrevet ut av sykehuset og at en operasjon venter i løpet av de neste dagene.

For Liverpool fortsetter sesongen med Champions League-kamp mot AC Milan onsdag, før Crystal Palace står for tur i Premier League lørdag.