Gå til sidens hovedinnhold

Gary Speed er død

Den walisiske landslagssjefen funnet død i sitt eget hjem.

Den tidligere Premier League-profilen Gary Speed, som tok over som landslagssjef for Wales i 2010, er død.

Det bekrefter det walisiske fotballforbundet på deres egne nettsider.

- Jeg, og samtlige i den walisiske fotballfamilien, er knust over nyheten om Gary Speeds bortgang. Mine tanker og bønner er med hans kone og familie i denne vanskelige tiden, sier styrelederen i det walisiske fotballforbundet, Jonathan Ford.

- Mistanke om selvmord
Den tidligere Leeds-, Everton-, Newcastle- og Bolton-spilleren ble funnet død i sitt eget hjem søndag morgen, skriver The Telegraph.

Politiet sier det ikke er mistanker om at det ligger noe kriminelt bak dødsårsaken, og ifølge The Telegraph skal Speed ha begått selvmord.

- Klokken 7.08 denne morgenen, søndag 27. november, ble politiet informert om en hendelse i Aldford Road, Huntington. Konstabler ble sendt til åstedet der en 42 år gammel mann ble funnet død, sier en talsmann for politiet.

Politiet bekreftet senere at det var snakk om den walisiske landslagssjefen, som ledet Wales mot Norge for bare to uker siden.

Speeds familie er informert om dødsfallet, og har gitt tillatelse til å offentliggjøre nyheten.

Tok gull med Leeds
Speed ble ansatt som landslagssjef i desember i fjor, og skulle fram mot VM i Brasil i 2014 forsøke å lede Wales til deres første verdensmesterskap siden 1958.

Det så ikke helt umulig ut: Laget vant sine to siste kamper i EM-kvalifiseringen mot Sveits og Bulgaria, og fulgte opp med 4-1-seieren over Norge lørdag for to uker siden.

Gary Speed debuterte for Leeds som 19-åring i 1988, og var en av nøkkelspillerne da laget vant seriegullet i England i 1992.

Etter åtte år i Leeds fortsatte karrieren i Everton, før waliseren spilte seks år i Newcastle. Etter fire år i Bolton avsluttet midtbanespilleren karrieren i Sheffield United i 2010.

Speed er mannen med nest flest kamper i Premier League (535), og nest flest landskamper for Wales (85).

Kondolerer
Etter at nyheten ble kjent, har kondolanser spredd seg raskt på internett.

Manchester United-spiss Michael Owen skriver følgende på Twitter: «Kan bare ikke tro nyhetene om Gary Speed. Vi vinket til hverandre for et par dager siden, da vi slapp av barna våre ved skolen. Jeg er nummen.»

«RIP Gary Speed. Min første Premier League-kamp var mot ham, han viste meg hva spillet handler om i britisk fotball», skriver Real Madrid-stjernen Xabi Alonso.

Det engelske fotballforbundet bekrefter at kampen mellom Swansea og Aston Villa senere på søndag går som normalt, på tross av at flere walisiske spillere er involvert.

Senere på søndag møtes Liverpool og Manchester City. Ifølge The Guardian-journalist Daniel Thomas skal ulike Liverpool-relaterte personer på Twitter melde om at Craig Bellamy trekker seg fra kampen.

Gary Speed ble 42 år.

Kommentarer til denne saken