RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gashi blør for Kosovo

Sist oppdatert:
Hjemlandet til Ardian Gashi jobber med å stable på beina et landslag. Der ønsker Brann-profilen å bidra.

(iBergen.no) Kosovoalbaneren er selvsagt fortsatt glad i hjemlandet sitt, som han flyktet fra da han var fem år. Kjærligheten til Norge er stor, men Gashi har også sitt hjerte i Kosovo.

- Du glemmer aldri hjemlandet ditt, og jeg er minst like glad i Kosovo som jeg er i Norge. I forbindelse med flaggdagen der nede (28. november) tirsdag, var jeg der og spilte en fotballkamp og besøkte fotballforbundet, forteller Gashi til iBergen.no.

Vil gi til hjemlandet
I Kosovo er det kommet i stand en liga bestående av tre nivåer, i tillegg håper man på sikt å få et eget landslag. Fotballforbundet er ennå lite, men gjør framskritt. Gashi ønsker sterkt å bidra til utviklingen med sin lærdom fra sitt opphold i Tippeligaen.

- Jeg ønsker å gi så mye som mulig tilbake til mitt hjemland. Jeg har lyst å hjelpe fotballforbundet med utviklingen gjennom mine erfaringer her i Norge. Jeg håper for eksempel at jeg kan bidra til å opprette kontakt mellom NFF og fotballforbundet der nede, i tillegg hjelpe til hvis spillere lurer på noe, forteller Gashi.

Det var med stolthet at Gashi spilte showkamp på flaggdagen. I det nærmeste man kommer et landlag i Kosovo ble Gashi plukket ut til å spille for et lag bestående av utenlandsproffer. Motstander var spillere fra den hjemlige ligaen. Kampen endte 3-3, men publikum jublet for alle sine brødre.

- Det var skikkelig gøy å spille den kampen. Det var stort for samtlige som deltok. Publikum jublet ved hvert mål, det var et stolt øyeblikk. Dette er nok det nærmeste vi kommer et landslag og jeg håper virkelig at utviklingen fortsetter. Tingene er ikke så bra der nede nå, men det kommer seg sakte, men sikkert, forteller Gashi til iBergen.no.

Vil spille for Kosovo
Gashi har langt på vei gitt opp å spille for det norske landslaget. Hver dag jobber han for å få Åge Hareides oppmerksomhet. Han utelukker likevel ikke at han kunne tenke seg å spille for Kosovo dersom det noen gang blir noe av, selv om det kan bli vanskelig.

- Jeg kunne jo tenke meg en dag å spille for Kosovo dersom de får et landslag, men vi får se. Det er ennå hypotetisk og det er ikke sikkert det blir noe landslag så lenge jeg er aktiv. Dessuten tillater vel ikke reglene at jeg kan spille for Kosovo når jeg har spilt landskamper for Norge, sier Gashi, før han påpeker:

- Jeg har på ingen måte gitt opp landslagsspill for Norge. Jeg er stolt over å få ha spilt for Norge som flyktning. Jeg håper det kan være med på å vise vei for andre – få dem til å se at det er mulig å få noe til selv om det ser vanskelig ut.

Om han aldri får spille kamper for Kosovo ser han muligens for seg en rolle som landslagstrener. Selv om ting på nåværende tidspunkt er usikkert, utelukker han ikke helt at det kan skje.

- Nå er det nok veldig langt frem til noe slikt blir aktuelt, men med min erfaring kan jeg nok bidra som landslagstrener der nede. Jeg har jo hatt flinke trenere og lærer stadig mer. Ingenting er sikkert. Kommer det til det en dag så får jeg ta det da, sier Gahi.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere